reklama 11C

Zájem o knihy mezi jezdci roste. Teď je hitem koňský mozek

ikonka

I v dnešní on-line době je mezi jezdci, chovateli a majiteli koní stále velký zájem o klasické tištěné knihy. Dokonce se dá říct, že strmě stoupá. Dokazují to statistiky Daniela Burdy z e-shopu, který se na knihy s koňskou tématikou specializuje.
27.01.2022 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Vzdělávání je mezi jezdci a majiteli koní trendy. Potvrzuje to Daniel Burda. „Zájem o knihy o koních na našem e-shopu meziročně stoupl o čtyřicet procent. Absolutní jedničkou v prodejnosti byla loni Učebnice ježdění pro instruktory od Karola Hollého, jen v těsném závěsu pak knihy Kopyta a Hry s koňmi,“ vychází z výsledků prodejnosti vydavatelství Arcaro.
 
Velkým překvapením byla publikace, která pojednává o neurovědě aplikované na práci s koňmi. „Skokanem roku je kniha Koňský mozek – lidský mozek, která dosáhla 5. místa, přestože vyšla až na začátku prosince. Letos už tato kniha žebříček prodejnosti vede,“ konstatuje Daniel Burda.
 
Majitel nakladatelství, které se úzce specializuje na knihy s koňskou tématikou a zároveň prodává publikace o koních od jiných vydavatelů z České republiky i zahraničí, má z dlouhodobého vývoje radost: „Byla doba, kdy jsem musel prodat i přívěs na koně, abychom zaplatili tiskárnu a jinak velmi pozvolný prodej zvládli. Ale nevzdali jsme to a mám pocit, že stále víc lidí si všímá, že jim naše knihy skutečně něco mohou dát. Už nejsme v době, kdy se prodávaly encyklopedie a obecné příručky. Máme tu velmi konkrétní, skvěle zpracovaná a pro majitele často palčivá témata. O kopytech, o mozku koně, knihy plné inspirace pro práci ze země.“
 

Psali jsme: Daniel Burda: Po nových koňských knihách je hlad. Dotisky musí počkat

 
Od začátku vzniku nakladatelství cílí hlavně na témata, která chybí. „Největší výzvou letošního roku je pro nás kniha o krmení koní. Nic tak rozsáhlého a náročného jsme zatím nevydali,“ dodává jednatel společnosti Arcaro. Přesné datum vydání však zatím neprozradil. Plánuje také novinky o ježdění sedem, masážích metodou Jima Mastersona a pokračovat bude i digitalizace a tisk historických knih o koních.
 
Foto: poskytl Daniel Burda

Koupili jste si za poslední rok nějakou knihu s koňskou tématikou?

celkem hlasů: 44

Hlasování skončilo.

Ano, jednu 9 / 20.45%
Ano, dvě až čtyři 19 / 43.18%
Ano, pět a více 11 / 25%
Ne 5 / 11.36%




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE