reklama 11B

Knižní tipy pro milovníky koní: Kopyta, kam se podíváš

ikonka

Doslova obrat „z nuly na sto“ se odehrál na poli knih, které se věnují péči o kopyta koní. Arcaro několika dny vydalo titul Kopyta – kompletní průvodce, který se na 288 stranách věnuje především posouzení kopyt a udržení koně zdravého a spokojeného.
03.12.2020 14:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Vydavatelství Arcaro, které provozuje e-shop Koňskéknihy.cz, se může pochlubit novým knižním titulem Kopyta – kompletní průvodce. „Chtěli jsme publikaci, která bude pro obyčejné koňáky. Nějaký kompromis mezi vysoce odbornou a velmi drahou knihou Podkovářství, a na druhou stranu strohými a nedostačujícími informacemi z jiných knih,“ vysvětluje za Arcaro a konskeknihy.cz Daniel Burda. 
 
Kniha podle něj není vůbec založená na kontroverzích, nikoho neosočuje z kování nebo nekování, jen dává koňákům jasné a podrobné informace o tom, jak kopyta koní fungují, jak je posoudit a léčit. „Podle dvojice amerických autorek mohou být kopyta zdravá okovaná i bosá, což je přístup, který v Česku trochu chybí,“ myslí si Daniel Burda.
 
Už před časem přitom konskeknihy.cz v rámci digitalizace historických knih o koních přinesly PDF publikací Ošetřování kopyt a paznehtů a Zdravé kopyto od Antonína Lechnera. Momentálně Arcaro připravuje digitalizaci další knihy Praktický podkovář z roku 1929, která má 250 stran. K dostání bude během prosince. Lidé tak budou mít možnost srovnat staré a moderní poznatky. „Navíc připravujeme novou službu – tisk a svázání těchto knih na zakázku za velmi příznivé ceny,“ dodává šéf nakladatelství s tím, že tuto službu plánuje spustit do začátku roku.
 

PSALI JSME: Tipy na knihy pro děti: Jednorožci, kouzelní poníci i „pegarožci“

 
Abychom ale nezůstali jen u kopyt, knih o péči o koně a jeho zdraví najdeme víc. Dlouhodobě je velký zájem o Kde to mého koně bolí? od Renee Tucker. Kniha se dotýká především tajů chiropraxe. Nabízí 27 vyšetření, které vás nasměrují k zjištění problému – třeba, proč kůň chodí křivě, nepravidelně nebo kulhá. Kniha letos vyšla kvůli velkému zájmu v dotisku. Kniha je nejen hravá, protože ji můžete vzít rovnou do stáje a vyzkoušet prakticky, ale v první části nabízí hodně zajímavých informací o tom, jak a proč funguje u koní chiropraxe.
 
Mezi knihami najdeme také stále oblíbené Masáže koní od Jean-Pierre Hourdebaighta. Jde sice o černobílou publikaci, která navíc vyžaduje pozorné načtení mnoha informaci, ale výsledky nikdy nejsou zadarmo. Konskeknihy.cz nabízejí také plnobarevnou anglickou knihu Practical horse massage, kde vás také naučí různé masážní a protahovací techniky. Pokud ještě zůstaneme u anglických knih, na www.konskeknihy.cz/anglicke najdeme také příručky akupresury, homeopatie pro koně ve třech různých publikacích, knihu o kožních problémech nebo můžeme zmínit velmi oblíbenou brožurku Horse Anatomy
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Knižní tipy pro milovníky koní: Strhující příběhy pro sychravé dny

 
Doporučit můžeme také velmi specifickou a obsáhlou knihu, která se věnuje týraným či jinak nechtěným koním. The Ultimate Guide for Horses in Need je informacemi nabitá kniha pro všechny, kteří si vzali domů koně týrané či nechtěné. Pokud mají lidé štěstí, získají zvíře, které mělo jen nevhodnou barvu nebo nesplňovalo očekávaní ve sportu. Ti ostatní budou možná řešit nemoci, chronické problémy nebo komplikovanou povahu – s tím vším tato kniha pomůže.
 
Závěrem musíme bohužel konstatovat, že mezi českými knihami zatím příliš mnoho knih o péči o koně není. A pokud byly, jsou vyprodané. Ostatně to můžeme brzy očekávat i u letos nejprodávanější publikace na www.konskeknihy.cz Venkovní ustájení koní. „Nemyslím si, že s prvním nákladem vydržíme do jara,“ dodává Daniel Burda. Nejsilnější co do počtu titulů jsou aktuálně kategorie výcviku a horsemanshipu, kterým se budeme věnovat v příštích článcích. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE