reklama 11C

Záchrana přišla z vedlejšího boxu: Hailey Turner pomohla kolegyni

ikonka

Mladá jezdkyně Hannah Fraser jen tak nezapomene na situaci před startem zahajovacího dostihu pondělního mítinku v Lingfieldu. Během nepříjemného incidentu ve startovacích boxech jí přispěchala na pomoc soupeřka a kolegyně Hailey Turner.
17.08.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

Velkou duchapřítomnost i přehled prokázala na pondělním mítinku v britském Lingfieldu Hailey Turner. První žena, která dokázala na britské půdě vyhrát 100 dostihů za jednu sezonu, dokázala bleskově zareagovat, kdy ve vedlejším startovacím boxu stojící valach Critique dostal klaustrofobický záchvat.

Turner v té chvíli doslova vytáhla ze sedla žákovskou jezdkyni Hannah Fraser a s pomocí zavaděče ji udržela na hrazení. Stihla to právě včas, než kůň podlezl dvířka boxu a utekl z místa startu.

Zatímco Critique byl následně škrtnut a do zahajovacího handicapu na 2400 metrů nenastoupil, Turner v sedle favorita Sundayinmay o krk zvítězila.

 

Čtěte také: Marcus Aurelius "omládl" v Netolicích, L' Estran se vrátil na výsluní

 

"Hannah měla docela štěstí - kůň skláněl hlavu stále níž a ona šla málem s ním. Říkala jsem jí, aby pustila otěže. Ona ještě nemá moc zkušeností. Tak moc se soustředila na to, aby udržela hlavu koně nahoře, že zapomněla na nebezpečí, tak jsem ji zasáhla," řekla Turner po doběhu televizi Sky Sports Racing.

Žákovská jezdkyně, která nastupovala k teprve jedenáctému startu své kariéry, vyjádřila své starší a slavnější kolegyni vděčnost za pomoc.

"Můj kůň bohužel podlezl box. Hayley se snažila ho udržet, ale pak na mě zavolala, abych raději seskočila. Když má kůň v boxe hlavu tak nízko, tak už se s tím nedá moc udělat," řekla Fraser listu Racing Post.

Foto: At The Races, zdroj: At The Races




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE