reklama 11C

Westminster Night potvrdil naděje. Čeká nás těžké rozhodnutí, ví Luka

ikonka

Ostře sledovaný hřebec Westminster Night zahájil klasickou sezonu druhým místem v Chantilly. Hvězda stáje Westminster Race Horses se vyrovnala s pomalým průběhem, trenér Václav Luka mladší nyní bude vybírat ze čtyř variant Velké jarní ceny.
14.03.2022 19:16  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Nejvýše hodnocený dvouletek loňské Klasifikace Westminster Night v pondělí dostál své pověsti. Hřebec stáje Westminster Race Horses finišoval při vstupu do klasické sezony druhý za favorizovaným Al Hakeemem v mílovém dostihu tříletých v Chantilly. Úspěšný den trenéra Václava Luky mladšího podtrhl třetím místem v supervytrvaleckém handicapu ryzák Cassal.

Na Westminster Nighta byla po loňských výkonech i aktuální formě jeho bošovických vrstevníků upřena nemalá očekávání. Do classe 2 Prix du Lieutenant (1600 m, 28 000 eur) odskakoval z vnitřního boxu a Clément Lecoeuvre musel v pomalém úvodu pulujícího hřebce přidržet. Záhy se usadil na druhém místě, ale do cílové rovině točil zavřený na bariéře.

Spásná mezera se objevila až na distanci, kde Westminster Night získal prostor a udržel tempo až do cíle. Díky nejrychlejší závěrečné šestistovce se posunul na druhou příčku, délku za dalším adeptem francouzských klasických dostihů Al Hakeemem s Cristianem Demurem a 3/4 délky před třetím Star Rockem.

 

Sledujte Festivalový deník: Růžové závodiště, které se obejde bez tribuny

 

"Po té přestávce byl trochu chtivý. Dostih měl typický francouzský průběh, z něhož jsme moc netěžili, ale vyrovnal se s tím dobře a ve finiši ukázal, že je ve výsledku možná lepším koněm než vítěz. Jsem určitě spokojený, potvrdil to, co jsme od něj očekávali," konstatoval po doběhu Václav Luka.

Hřebcův tým nyní bude vybírat ze čtyř různých verzí Velké jarní ceny, v úvahu přichází francouzská, německá, italská a česká varianta. Luka v pondělí podvečer nechtěl předjímat, kterou cestou se Westminster Night nakonec vydá.

"Musím to ještě promyslet. Je více možností, včetně toho, zda ještě stihne další přípravný start nebo ne. Na jednu stranu zaznívají hlasy, že by měl zkusit Poule d’ Essai des Poulains, protože potřebné kvality na to má. Určitě tam může překvapit, stejně tak ale může být v konkurenci koní od O’ Briena třeba osmý. Bude to těžké rozhodnutí, zda jít přímo do jámy lvové s nejistým výsledkem, anebo udělat ústupný manévr a zkusit jinou z těch variant," dodal Luka.

Dobrým výkonem se v pondělí prezentoval i pětiletý Cassal. Dosud nezvítězivší valach v barvách Martina Bláhy si v classe 3 Prix Buckskin (2700 m, 25 000 eur) počínal aktivně a v cílové rovině se dlouho bránil útokům zezadu útočících soupeřů. V sedle s Mickaelem Barzalonou nakonec ukořistil v těsném doběhu třetí místo, asi půldruhé délky za vítězným veteránem s listed minulostí Nabungou.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE