reklama 11C

Výhodou JC Zájezd jsou dvě haly a skvělý kolektiv, říká Adéla Chrdlová

ikonka

Jezdecké centrum Zájezd je již mnoho let domovským areálem bratrů Studničkových. Třetí rok se svými koňmi využívá tamní prostředí i Adéla Chrdlová, která areál v rozhovoru představila. Je to místo, které nabízí kompletní zázemí pro přípravu koní.
26.05.2022 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
DOPORUČUJEME
| FANCLUB
reklama 12D

Jezdecké Centrum Zájezd se před třemi lety stalo domovem pravidelné účastnice parkurových závodů Adély Chrdlové. Tento sportovní jezdecký areál, kde mimo jiné sídlí se svými koňmi i přední čeští jezdci bratři Jan a Václav Studničkovi, jejichž rodina stáj vlastní, se nachází v obci Zájezd. Ta leží v okrese Kladno ve Středočeském kraji.
 
Zmínila jste, že v této sportovní stáji u rodiny Studničkových působíte již třetím rokem. Jaká byla vaše cesta až na toto místo? 
Přesunula jsem se ze Dvora Hoffmeister, který se nachází v obci ležící pár minut jízdy autem od Jezdeckého centra Zájezd. Tuto stáj mi doporučila trenérka, protože je to kvalitně zařízená stáj, kterou mám v dobré dojezdové vzdálenosti od svého bydliště. Ještě bych ale ráda dodala, že pravidelně dojíždím trénovat do jezdeckého klubu v Mělníku.
 
Jaké jsou základní parametry vašeho současného domovského areálu?
Areál disponuje kapacitou šedesáti pěti boxů a naleznete zde vše potřebné pro přípravu sportovního koně. Dvě jezdecké haly, venkovní kolbiště, zastřešený lonžovací kruh, kolotoč, výběhy i možnost pěkných vycházek v okolním terénu. Pro jezdce jsou k dispozici vytápěné šatny i sedlovny a útulná klubovna.
 

Psali jsme: Po prvním mělnickém ZM byla olympiáda na dosah, směje se Jan Studnička

 
Můžete prozradit něco o historii tohoto místa? 
Vím, že tento areál vznikl přestavbou bývalého vepřína, který byl později přebudován pro jezdecké účely.
 
Co je největší výhoda této stáje z vašeho osobního pohledu?
Určitě to jsou dvě jezdecké haly. V zimním období se tak jezdci nemusí tlačit v jedné. Také ale možnost vycházek a skvělý kolektiv lidí milujících náš sport.
 
Jaké další služby jsou v tomto jezdeckém centru klientům nabízeny? 
Pro klienty je zde možnost tréninků jak skokových, tak drezurních se skvělými trenéry. Dále možnost opohybování koně v případě, že se majitel nemůže dostavit.
 

Čtěte také: Místem mých začátků byl Dvůr Hoffmeister, vzpomíná Adéla Chrdlová

 
Kolik času zde trávíte a jak vypadá váš běžný denní program?
Ve stáji trávím každý den přibližně dvě až čtyři hodiny. Ráno chodí koně do kolotoče a poté podle programu a počasí jezdíme, lonžujeme nebo jdeme do terénu. Když mají koně volno, přijedu je aspoň pozdravit a vyčistit, to mají nejraději. 
 
Bez jaké části zázemí byste se nemohla s koňmi nikdy obejít? Co berete jako naprostý standard pro to, abyste mohla vy i vaši koně v jakémkoliv areálu působit? 
Určitě je to kvalitní povrch jezdeckých ploch, místo na uložení věcí a v dnešní době klubovna s wifi, kde mohu mít online hodiny. 
 
Jsou plánovány v blízké budoucnosti nějaké změny v tomto areálu, např. rekonstrukce, rozšíření? 
Za dobu, co v areálu působím, se stále vyvíjí a proměňuje. Teď se zrovna dokončuje přístavba nových boxů a je naplánována rekonstrukce těch stávajících. 
 
Foto: poskytla Adéla Chrdlová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE