reklama 11C

Vydatnější déšť jsme si přát nemohli. Testovaná bunda vodu nepustila

ikonka

Aprílové počasí si užíváme již několik dní a nacházející týdny to nebude jiné. Časté střídání srážek nás přimělo alespoň pořádně otestovat nepromokavou jezdeckou bundu od Decathlonu. Že nás hned první den potká na koních průtrž mračen jsme nečekali.
03.04.2023 13:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Dámská nepromokavá jezdecká bunda Fouganza je dalším z řady produktů Decathlonu, které jsme mohli na vlastní kůži vyzkoušet. Standardně se jedná o výrobky, které jsou alespoň z určitého pohledu něčím inovativní a nejinak tomu je i v tomto případě. 
 
Jako vždy musíme předeslat, že redakční testování probíhá bez nároku na finanční odměnu. Výrobek je zapůjčen pouze na omezenou dobu a jen v případě, že testující bude s produktem spokojen, může si ho ponechat na dobu neurčitou. Výrobek dorazil tentokrát s poměrně velkým předstihem, ale blížící se jaro o sobě stále častěji dávalo vědět už v březnu, a tak hned začátkem dubna můžeme nabídnout konkrétní závěry.
 
„Při vybalení bundy mě na první pohled zaujala pěkná a praktická modrá barva a hlavně materiál, který je lehký, bez podšití, tedy lze ho brát i jako pláštěnku či ochranu proti větru,“ říká Barbora Malinovská z Jezdeckého klubu Jezdci.cz. Hlavním materiálem jsou 100% polyester a 100% polyuretan.
 

Čtěte také: Slušivá jezdecká bunda, která nepromokne a zahřeje. Jeden detail chybí

 

Testující jezdkyně byla spokojena i se střihem a dobře zvolenou velikostí. „Kabát mi velikostně pěkně padl, je poměrně široký, ale je u něj možnost velkého zúžení v pase. To jsem ocenila především v situacích, kdy pod kabát chci přidat teplejší vrstvu a mohu ho povolit. Naopak v teplejším počasí jej lze vytvarovat jen přes tričko pěkně na tělo. Na zadní straně kabátu jsou vsazené klínky, respektive postranní vklady na zip a rozparek pro volnost pohybu v sedle. Zadní část je při otevření dostatečně velká pro přehození přes sedlo a v dešti tak chrání i zadní rozsochu sedla,“ popisuje Barbora. 
 
Samozřejmě jsou situace, kdy delší kabát v sedle není příliš komfortní. „Při rychlejších chodech má zadní strana kabátu tendenci se posouvat na sedlo, a tedy jsem si jí lehce přisedávala, ale při krokové nebo klusové vyjížďce jsem neměla žádný problém. Kabát mi příjemně chránil před větrem a deštěm celá záda. Prodyšnost je zajištěná odvětráváním na zádech, a především zvoleným materiálem. I v teplém a deštivém počasí jsem se tedy vůbec nepotila. Rukávy jsou dostatečně dlouhé, opatřené druky ve dvou vzdálenostech. Zejména při testování v dešti jsem celé dlaně do rukávu pohodlně schovala. Co nemohu opomenout pochválit, jsou praktické kapsy na zip chráněné ještě překladem s drukem. Kabát má zip zhruba do půlky své délky a po celé délce jsou ještě druky a lze si tedy zvolit i jen rychlé zapnutí, které pak jde během jízdy okamžitě rozepnout. Samozřejmostí je i odepínací a nastavitelná kapuce a poutko na zavěšení,“ zmiňuje mínusové i plusové body, které jednoznačně převládají.
 

Psali jsme: Než přijde zima, lehká deka se do výběhu hodí. Dojde na ni i na jaře

 
U jezdeckého kabátu nesmí chybět ani upevnění na nohy. „Řešeno je dvěma páskami se suchým zipem, přizpůsobí se tedy velikostně každému. Nikdy dříve jsem kabát s takovýmto uchycením neměla, proto jsem byla velmi mile překvapená, že během ježdění mi uchycení absolutně nepřekáželo a kabát vytvořil ochranu přes celé stehna až ke kolenům. Důležitost tohoto prvku jsem ocenila především během vyjížďky, kdy jsme opravdu vydatně s kobylou zmokly. Všechna místa, které kabát překrýval, zůstala i přes silný vítr, suchá. Výrobce deklaruje dvě hodiny v suchu během jízdy za deště. Tak dlouho jsem testovat nevydržela, ale hodinový déšť, který nás zastihl při vyjížďce v lese, byl velmi intenzivní. Kabát obstál doslova na výbornou,“ hodnotí jezdkyně. Srovnání jsme měli i z toho pohledu, že druhá jezdecká dvojice vyrazila na testovací vyjížďku nepřipravena a do stáje se vrátila naprosto promáčená skrz několik vrstev oblečení.
 
I při nepříznivých podmínkách jsme se snažili vše zdokumentovat, ale mnoho fotografií použitelných nakonec nebylo, neboť objektiv mobilu byl během pár sekund plný kapek. Rychlé střídání počasí nám však umožnilo vše zachytit i při té na oko líbivější části jara.
 
„Cena kabátu je 1.999 korun a vzhledem k jeho použitelnosti přes velkou část roku, skvělým funkčním vlastnostem a univerzálním vzhledem ho velmi vřele doporučuji. Určitě tak ráda využiji nabídky jej dál používat,“ uzavírá Barbora Malinovská.
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE