reklama 11A

Slušivá jezdecká bunda, která nepromokne a zahřeje. Jeden detail chybí

ikonka

Většinu testovaných produktů máme zpravidla v redakci pár týdnů, než publikujeme závěry. Jezdecká bunda 580 od Decathlonu je u nás už deset měsíců. Ale nebojte, v létě jsme ji netestovali, je v ní totiž dost teplo. Došlo však i na druhou etapu testu.
11.11.2022 15:14  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Dámská hřejivá nepromokavá jezdecká bunda 580 od Decathlonu v námořnicky modré barvě dorazila k testování do redakce Jezdci.cz v polovině ledna letošního roku. I když byla již zima v plném proudu, tak jsme věděli, že se závěry testu nemusíme tentokrát vůbec spěchat, neboť aktuální téma to bude až opět na konci podzimu. 
 
Do role testujícího jsme opět nominovali Barboru Malinovskou. V tomto případě jsme se museli rozhodnout v předstihu, neboť bylo potřeba napsat velikost, kterou budeme požadovat. Připomeňme tradičně hned v úvodu, že testující osoba nemá nárok na žádnou finanční odměnu. Zboží jí bylo zapůjčeno na omezenou dobu a pouze v případě, že by byla s produktem maximálně spokojena a bude jej chtít dále používat, tak se zápůjčka může prodloužit tzv. na dobu neurčitou.
 
„Bunda je v tmavě modré barvě, která je praktická a v koňském prostředí na ní není vidět hned každé smítko. Velmi vhodné jsou i reflexní prvky, kterých v zimním počasí a snížené viditelnosti není prostě nikdy dost. Materiál je na první pohled dostatečně pevný,“ sdělila Barbora Malinovská své první dojmy z bundy, která je nabízena také petrolejově zelené barvě.
 

Čtěte také: Konec vydřené srsti. Vyzkoušeli jsme chránič hrudníku od Decathlonu

 
Výrobce uvádí, že materiál je nepromokavý a švy jsou vodotěsné. Nepromokavost prý byla dokonce testována pod sprchou s intenzitou 60 litrů vody na metr krychlový za hodinu, a to po dobu dvou hodin. Rozhodně by se tak nemělo stát, že by uživatel bundy během vyjížďky promokl, i kdyby pršelo celou dobu. My jsme pokus se sprchou neprověřovali, ale na pár dešťových přeháněk při ježdění došlo.
 
„V bundě jsem za celou dobu testování v silném a vytrvalém dešti sice nejezdila, nicméně můžu potvrdit, že hodinovou vyjížďku v lehkém dešti či sněžení zvládla bez jakéhokoliv problému. Materiál je zároveň dostatečné strečový, pro příjemný sed má vsazený klín na zádech a samozřejmosti je i obousměrný zip. Nikde mě tedy nic netáhlo ani neomezovalo v pohybu. Jako velmi pozitivní hodnotím bočním větrací otvory, které zajistí dostatečné větrání v případě, že se v bundě zapotím, ale nechci si jí úplně sundávat,“ zmiňuje Barbora některé z východ výrobku.
 
Naopak když je velká zima, tak lze zvýšit uživatelský komfort pomocí velké kapuce. Její velikost lze nastavit suchým zipem a natáhnout ji lze i přes helmu. „Slušivý lem z umělé kožešiny je odepnutelný, stejně jako celá kapuce. Velmi spokojená jsem byla s prodloužením konců rukávů a všitými manžetami, které chrání ruce před zimou i deštěm i s vysokým a hebkým límcem okolo krku, který krásně chrání krk před mrazem. I když patřím mezi zimomřivější, vatová výplň o gramáži 200 gramů mě uchránila i před tím největším mrazem, ve kterém jsem minulou zimu jezdila. Naopak podzim byl zatím spíš mírný, takže jsem těchto výhod využít zatím nemusela,“ pokračuje Barbora Malinovská.
 

Psali jsme: Miroslav Trunda testoval třmeny od Decathlonu každý den s osmi koňmi

 
„Jako vždy mě zajímala i praktická stránka, a to je u bundy nejen ke koním jednoznačné dostatečný počet kapes, ať už na telefon, koňské pamlsky, kapesník, klíče či jiné nezbytnosti. Tato bunda jich má opravdu dostatek, vnitřní, vnější i klasické boční na zip,“ spokojeně konstatuje. Na druhou stranu objevila i jednu nedokonalost. „Jedna věc zásadně chyběla, a to je poutko. Je to sice drobnost, ale bunda se rázem stává neskladnou, protože za kapuci, která navíc může být odepnutá, na háčku prostě příliš nedrží.“
 
Příchod zimy 2022/2023 je spojen s řadou úsporných opatření na všech stranách, a tak zajisté důležitým faktorem pro mnoho potenciálních zájemců je cena. „Bunda se v Decathlonu prodává za 1.899 korun, což mi přijde jako adekvátní a jsem přesvědčená, že se jedná o dobrou investici pro zajištění komfortu během ježdění pro několik zimních sezon. Bundu jsem po zimním testování vyprala běžným postupem v pračce na 30 stupňů, a protože jsem s ní byla maximálně spokojená, tak i pro letošní zimu bude patřit mezi mojí základní jezdeckou výbavu,“ uzavírá Barbora Malinovská.
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE