reklama 11D

Vladimír Tretera: Úroveň Grand Prix Jana Kutěje mě mile překvapila

ikonka

O víkendu 11. až 13. října se v areálu Equine Sport Center Olomouc konal sedmý ročník vzpomínkové Grand Prix. Nejvyšší soutěž do 140 centimetrů vyhrál Vladimír Tretera, a tak si slavnostně připomněl Jana Kutěje, s nímž dříve dlouhodobě spolupracoval.
15.10.2019 10:00  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jihomoravský jezdec Vladimír Tretera zažívá úspěšnou sezonu, což ostatně potvrdil také vítězstvím nejvyšší kategorie v letos již sedmém ročníku olomoucké Grand Prix Jana Kutěje konané v polovině října, a to s osmiletým holandským valachem Gangster V/H Noddevelt. "Letos už začíná být znát, že mi postupně dorůstají mladí koně a s průběhem aktuální sezony jsem spokojený. Vedle bronzu na mistrovství České republiky a z Gold Tour při mezinárodních závodech v Olomouci řadím toto vítězství mezi jeden z největších letošních úspěchů," říká Vladimír Tretera. Letos plánuje s koňmi vyrazit ještě do belgického Opglabbeeku a do Rakouska.
 
Úroveň letošního ročníku Grand Prix Jana Kutěje si Vladimír pochvaluje: "Robert Smékal stavěl velmi dobré parkury, technicky spíše náročnější a barevné, což přineslo i to, že řada jezdců chybovala, byly rovněž neposlušnosti i pády. Já se snažím takový typ závodů vyhledávat, takže mě to nezaskočilo, naopak jsem byl rád za tak vysokou úroveň."
 
Olomouckou vzpomínkovou Grand Prix si nejen Vladimír Tretera připomněl Ing. Jana Kutěje, který byl jedním z těch, co stáli u myšlenky vybudovat jezdecký areál v Olomouci v Lazcích, a bohužel se již slavnostního otevření nedočkal. "Často a rád na něj vzpomínám. Dlouhodobě jsme spolupracovali, a to nejen obchodně. Dost mi pomohl. Uznával jsem ho jako velkého odborníka."
 
Foto Jan Andrash




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE