reklama 11B

Devadesátka EquiTV: Cenu města Olomouce vyhráli Tretera a Gangster

ikonka

Olomoucké Equine Sport Centrum ožilo v neděli 26. května parkurovými závody. Jejich vrcholem byla Cena města Olomouce s překážkami do 140 centimetrů. Připomeňte si vítěznou jízdu Vladimíra Tretery s Gangsterem, a nejen ji.
29.05.2019 13:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKA Z OLOMOUCE JE K ZHLÉDNUTÍ ZDE

Olomoucké Equine Sport Centrum ožilo v neděli 26. května parkurovými závody. Jejich vrcholem byla Cena města Olomouce s překážkami do 140 centimetrů. V rozhodující části soutěže bojovalo celkem sedm bezchybných dvojic. Jako první vstoupila do kolbiště Tina Šalková s Dartaňanem. Trasou projela s jednou chybou. Její výkon překonal hned následující jezdec. Tím byl slovenský reprezentant Ján Cigán v sedle Djerby, který projel cílem bez chyb a čas nastavil na 33,35 sekundy.

Velmi rychlé tempo zvolil Tomáš Aberl s klisnou Athenou. Dosažený čas 29,70 by suverénně nejlepší. Přišlo však jedno shození, po kterém se jezdec zařadil na průběžnou druhou příčku. Jako druhý kůň Tiny Šalkové přišel na řadu Diger. Jezdkyně s ním prakticky okopírovala svou první jízdu s Dartaňanem. Shodila jednu překážku a dojela v čase, který se lišil o jedinou desetinu sekundy. Poslední dva jezdci mohli promluvit do konečného pořadí soutěže. Marek Hentšel v sedle hřebce Trend D´Elsendam zajel vydařené rozeskakování. S nulou a časem těsně přes 31 sekund se vyšvihl na první příčku.

Jenže na startu čekal Vladimír Tretera, který s osmiletým holandským valachem Gangsterem VH Noddevelt zariskoval a tratí projel ještě o sekundu rychleji. Navíc nechyboval a stal se tak vítězem Ceny města Olomouc 2019. Druhé místo obsadil Marek Hentšel a trofej za třetí místo putovala díky Jánovi Cigánovi na Slovensko.

Kompletní videozáznam z Olomouce najdete na EquiTV v tomto odkazu





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE