reklama 11A

Vingrálková bude z Miami spěchat do Rijádu. Mexiko navštíví jen její koně

ikonka

Hned tři světadíly prostřídá v následujících týdnech česká parkurová jezdkyně Sára Vingrálková. Se dvěma koňmi se tento týden představí při Global Champions na Floridě a po krátké zastávce doma vyrazí do Saudské Arábie na finále Světového poháru.
03.04.2024 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Během následujících dvou týdnů bude Sára Vingrálková startovat na závodech v exotických destinacích, které jsou od sebe vzdálené téměř 7.500 mil. Již za pár dní se představí při Global Champions na Miami Beach a poté zamíří do Rijádu, kde se odehraje finálový mítink Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace.
 
„V Americe budu mít stejné koně jako při prvním kole Global Champions v Dauhá – tedy desetiletou klisnu Naila v't Merelsnest a čtrnáctiletého valacha Quisandro. Do Rijádu pojedu s dvanáctiletým valachem How Easy a se čtrnáctiletým Kas-Sini DC,“ prozradila úspěšná česká reprezentantka v parkurovém skákání. 
 
Na Miami Beach se již vše schyluje k začátku druhé etapy týmové série Global Champions League a seriálu jednotlivců Longines Global Champions Tour. „V úterý pustili koně z karantény, kterou museli po příletu absolvovat a již mohli začít normálně pracovat. Já odlétám do Miami ve středu ráno z Vídně přes Curych. Na místě bych měla být v pozdních odpoledních hodinách amerického času a ve čtvrtek mě čekají první starty v rámcových soutěžích,“ zmínila Sára Vingrálková v rozhovoru pro EquiRadio
 

Psali jsme: V Šamoríně opět zazářila Sára Vingrálková. Ve finále Big Tour dojela druhá

 
Pozdní odlet do Ameriky naplánovala kvůli přípravám na další důležitý závod – finále Světového poháru v saudskoarabském Rijádu. „Potřebovala jsem ještě doma odjezdit. Jakmile v sobotu dozávodíme, tak před osmou hodinou večerní letím zpět do Evropy, abych v neděli mohla opět trénovat s koňmi, kteří poletí následující čtvrtek do Rijádu,“ přiblížila svůj nabitý program. 
 
Na rozdíl od většiny účastníků Global Champions tak nepoletí do Mexico City, kde se koná další seriálové kolo jen o týden později. „Bylo to těžké rozhodování, ale týmovým kolegům jsem dopředu hlásila, že do Mexika nebudu moci odjet. Bohužel za mě Scandinavian Vikings neměli náhradu, a tak se jim budu snažit pomoci alespoň na Miami Beach. Třetí kolo pak absolvují pouze ve dvou. Finále Světového poháru je jen jednou za rok, a když se mi podařilo do něj kvalifikovat, nechtěla jsem si to nechat ujít.“
 
Z jet lagu strach prý nemá, ačkoliv se ještě nikdy v tak krátké době o více časových pásem nepřesouvala. „Takto velký časový posun jsem ještě nezažila. Když jsme byli v Rijádu či v Dauhá, tak ty dvě hodiny člověk nijak nepociťuje. Před rokem a půl jsem startovala v New Yorku, kde časový posun již byl hodně znát. Doufám, že si co nejrychleji zvyknu, ostatně nic jiného mi nezbývá,“ konstatovala Sára. 
 

Nepřehlédněte: Češi ve finále World Cupu: Sára Vingrálková naváže na Doležala a Opatrného

 
Kromě vlastních přesunů musela naplánovat také program pro své koňské svěřence, jelikož ti se z Floridy musí přesunout s ostatními do Mexika. „Do Miami se mnou jede jako ošetřovatelka koní Kateřina Pirnerová, která se odtamtud vrátí do Česka a následně bude odlétat s dalšími koňmi do Rijádu, kde se mnou absolvuje zmiňované finále Světového poháru. Do Mexika přiletí ošetřovatelka Hana Walterová, která se tam bude starat o Nailu a Quisandara. Jezdit by je měl můj týmový kolega Johan-Sebastian Gulliksen. – Je to náročné i z toho pohledu, že koně vypadnou jeden a půl týdne z plného tréninku, ale na druhou stranu, který kůň může říct, že byl na dovolené v Mexiku,“ odlehčuje humorem Sára Vingrálková. 
 
Zároveň doufá, že všichni její svěřenci zvládnou dlouhé cestování bez problémů a podají v obou destinacích bezchybné sportovní výkony. „Zatím všichni moji koně letecké transporty zvládali výborně a i ti, kteří cestování v kamionu nesnáší dobře, tak po letu byli naprosto v pohodě a vůbec jsem na nich nepociťovala jakoukoliv únavu,“ dodala současná česká parkurová jednička ve vysílání EquiRadia
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE