reklama 11D

Světový pohár v Lipsku vyhrál Coyle. Jeho výkon v rozeskakování ohromil

ikonka

Skvělou formu předvedl v rozeskakování kvalifikace World Cupu v Lipsku irský jezdec Daniel Coyle a zapsal si prvenství. Další výborný výkon zaznamenal také někdejší český reprezentační kůň Gangster, kterého v nové sezoně sedlá Němec Daniel Deusser.
21.01.2024 20:45  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: Leanjo de Koster  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Halový Světový pohár v parkurovém skákání je sám o sobě atraktivní, ale jedenácté kolo, které se jelo 21. ledna v Lipsku, bylo pro české fanoušky ještě zajímavější. A to díky „české stopě.“ V hlavní soutěži, tedy stošedesátce bodované do západoevropského World Cupu, startovala Sára Vingrálková a také někdejší reprezentační kůň Gangster v/h Noddevelt.
 
Sára Vingrálková nastoupila do těžkého parkuru stavitele Franka Rothenbergera se zkušeným hnědákem jménem Kas-Sini DC. Do cíle dovezla sedm trestných bodů a obsadila sedmadvacátou příčku. 
 
Holandský valach Gangster, který se se začátkem nové sezony objevuje pod špičkovým německým jezdcem Danielem Deusserem, si vedl výborně. V základním kurzu nechyboval, a když pak v rozeskakování vybočil před oxerem s bazénkem, zapisoval čtyři trestné body a obsadil dvanácté místo. Němci se s hnědákem, jenž v českém týmu závodil do roku 2023 s Vladimírem Treterou, velmi daří. V Lipsku vyhrál zahajovací skákání mítinku na překážkách do 145 centimetrů. V sobotu pak obsadil třetí příčku v parkuru s překážkami do 155 centimetrů. 
 
Nejvíce bodů do žebříčku Světového poháru si nakonec zapsal díky triumfu v soutěži Longines FEI Jumping World Cup irský jezdec Daniel Coyle v sedle klisny Legacy. Dvojice předvedla bleskové rozeskakování, v němž zaznamenala nulu a čas 31,70 sekundy. O čtyřicet setin sekundy pomalejší byl druhý Martin Fuchs. Švýcar startoval s hanoverským valachem Commissarem Pezi. Třetí dojel další ze švýcarských reprezentantů Steve Guerdat na valachovi Double Jeu d´Honvault.
 
 
Aktualizace 22. 1. 8:40 hodin: Opravili jsme nepřesnost ohledně penalizace Gangstera v rozeskakování.



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE