reklama 11D

V Krakově začíná boj o finále Světového poháru. Vingrálková má velkou šanci

ikonka

V polském Krakově se již potřetí koná finále centrální evropské ligy Světového poháru v parkurovém skákání. Do celosvětového vyvrcholení série v saudskoarabském Rijádu se probojují tři nejlepší jezdci. Mezi favorizovanými jezdci je Sára Vingrálková.
22.02.2024 12:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Cavaliada Tour  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Cavaliada v polském Krakově je opět hostitelem finále FEI Jumping World Cup Central European League. Do velkého finále Světového poháru v Rijádu postoupí jen tři nejlepší jezdci z celkových šestnácti, kteří se postaví na start tříkolového klání.
 
Na seznamu přihlášených jsou oba lídři severní i jižní podligy: Sára Vingrálková z České republiky a Angelos Touloupis z Řecka. Reálnou šanci na postup mají také další účastníci s více jak třiceti nasbíranými body v rámci kvalifikací. Řadí se mezi ně Kristaps Neretnieks z Lotyšska, Estonci Madis Morna a My Relander, ale také Andrius Petrovas z Litvy.
 

Psali jsme: Sára Vingrálková v Krakově zabojuje o postup do finále Světového poháru

 
K již nasbíraným bodům přidají jezdci další tři položky. V Krakově se budou započítávat výsledky ze čtvrteční Big Tour (145 cm na čas), z páteční Big Tour (150 cm s rozeskakováním) a nedělní Grand Prix (155 cm s rozeskakováním). 
 
V prvních dvou soutěžích získá deset nejlepších body podle umístění – 10 bodů za první místo, 9 bodů za druhé atd. V Grand Prix se bude rozdělovat dvojnásobný bodový příděl. O třech nejlepších jezdcích, kteří se zúčastní finále v Rijádu, rozhodne součet bodů nasbíraných v pěti nejlepších startech v kvalifikacích a součet bodů nasbíraných během finále.
 
Angelos Touloupis má 75 bodů, Sára Vingrálková 69 a následuje Kristaps Neretnieks se 64 body. Výraznější odstup mají další v pořadí. Madis Morna nasbíral doposud 49 bodů, My Relander 47 a Adrius Petrovas 39 bodů. 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE