reklama 11B

Sára Vingrálková v Krakově zabojuje o postup do finále Světového poháru

ikonka

Od čtvrtka do neděle se v polském Krakově koná finále Cavaliada Tour 2023/2024, jehož součástí je také vrchol Stědoevropské ligy Světového poháru v parkurovém skákání. V žebříčku severní subligy vede Češka Sára Vingrálková.
20.02.2024 15:06  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Cavaliada Tour  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Tauron Arena v polském Krakově bude od 22. do 25. února dějištěm mezinárodních jezdeckých závodů, jejichž vrcholem bude nejen finále Cavaliada Tour 2023/2024, ale také finále Středoevropské ligy Světového poháru FEI. 
 
Finále Cavaliada Tour se na tomto místě uskuteční potřetí, ale poprvé je na úrovni CSI4*-W s rekordní dotací 239.000 eur. Velká túra se jede zároveň jako finálové klání naší divize Světového poháru v parkurovém skákání a všechny tři soutěže jsou započítávané do žebříčku FEI Longines Rankings. Grand Prix je dotovaná částkou 105.500 eur, přičemž vítěz obdrží 26.000 eur. O účast mělo zájem více jak 100 jezdců z 18 zemí, pořadatel nakonec přijal 80 jezdců se 180 koňmi. Dalších 51 dvojic odstartuje v rámci finále Cavaliada Open Tour.
 
Tři nejlepší jezdci žebříčku Středoevropské ligy Světového poháru postoupí do celosvětového finále v Rijádu. Reálnou šanci kvalifikovat se má česká reprezentantka Sára Vingrálková, která vede severní subligu s 69 body. Nahlášené má koně Kas-Sini DC, How Easy a Tiamo. Řecký jezdec Angelos Touloupis je s 76 body na vrcholu žebříčku jižní subligy. Oba sportovci budou v Krakově startovat po boku celé řady dalších zvučných jmen. 
 

Psali jsme: Vingrálková je nově členkou Scandinavian Vikings. V žebříčku FEI dál stoupá

 
Domácími želízky v ohni budou Tomasz Miskiewicz, Jarosław Skrzyczyński, Przemysław Konopacki, Michał Kaźmierczak, Marek Wacławik a Krzysztof Ludwiczak. Hned po Polsku zastoupeném 45 jezdci a 48 koňmi budou mít nejpočetnější sestavu Němci s 11 jezdci a 28 koňmi. Chybět mezi nimi nebude vítěz Grand Prix v Sopotech Harm Lahde, ale také Felix Hassmann či Michael Kolz. 
 
Ze zahraničních hostů, kteří do Krakova přijedou poprvé, lze zmínit Michaela Duffyho, člena irského týmu, jenž vloni zvítězil v Poháru národů při CSIO5* v Římě. Na seznamu účastníků jsou také Kolumbijec Santiago Diaz Ortega nebo Mexičan Ernesto Canseco.
 
Mezi těmi, jež se řadí do top 100 žebříčku FEI, je lotyšský reprezentant Kristaps Neretnieks. Z Litvy dorazí například Andrius Petrovas, což je trojnásobný účastník finále Světového poháru a účastník mistrovství světa 2022 v dánském Herningu. 
 
Slovensko bude reprezentovat na koních Statis Conti a Jojo JK SR Bronislav Chudyba, s nímž dorazí také další česká reprezentantka Natálie Kovářová. Do soutěží nastoupí s koňmi Call Me Jabri a Lady-Sina.L. 
 
Program Cavaliady v Krakově zahrnuje také soutěže v disciplínách drezura, všestrannost a spřežení. Tauron Arena Kraków, v níž se závody konají, je největší multifunkční hala v Polsku a jedna z nejmodernějších na světě. Připravená soutěžní plocha má rozměry 67 x 35 metrů a pro účastníky jsou k dispozici také dvě krytá opracoviště.
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE