reklama 11A

Vingrálková napodruhé v Krakově uspěla. Světový pohár vede nově Neretnieks

ikonka

Skvělý výkon předvedl v páteční soutěži Světového poháru v Krakově lotyšský reprezentant Kristaps Neretnieks. V sedle klisny Quintes triumfoval na parkuru vysokém 150 centimetrů a nově vede finálový žebříček. V něm je stále třetí Sára Vingrálková.
23.02.2024 20:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Cavaliada Tour  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Poté, co se ve čtvrtek Sáře Vingrálkové příliš nedařilo s valachem How Easy, zvolila pro páteční soutěž Světového poháru v Krakově svého dalšího svěřence Kas-Sini DC. S ním zaznamenala jednu chybu a v kombinaci s časem 69,60 skončila dvanáctá.
 
„Čtvrteční výkon s How Easy bohužel poznamenal velmi nekvalitní povrch, který byl hluboký a celá řada koní na něm měla problémy. Pořadatelé usilovně pracovali na tom, aby byl pro páteční soutěže lépe připraven, ale stále nedrží tak, jak by měl. Řešili jsme to jak s organizátory, tak zástupci FEI a podařilo se vyjednat častější přestávky na úpravu povrchu, které byly po každé sedmnácté jízdě. My jsme dokonce navrhovali, aby to bylo po deseti startech,“ prozradila Sára Vingrálková.
 
S pátečním výsledkem byla česká reprezentantka spokojena. „Kas-Sini DC skákal velmi dobře a zaznamenali jsme pouze jednu chybu na předposlední překážce. Jednalo se o dvojskok kolmý skok – oxer po distanci na delší čtyři cvalové skoky. My jsme se bohužel do kombinace nevešli a chybovali na přední části oxeru,“ upřesnila Sára Vingrálková, která má v plánu startovat ještě v pátek večer při soutěži Speed & Music. „Přihlásila jsem tam How Easyho, ale půjde spíše o tréninkový start. Ve čtvrtek se mu totiž neskákalo vůbec dobře a jelikož s ním pravděpodobně nastoupím do nedělní Grand Prix, tak chci, aby si ještě před tím jednou zaskákal. Původně byl záměr jít Grand Prix s Kas-Sinim, jenže jsem zjistila, že při finále v Rijádu mohou startovat pouze koně, kteří již před tím absolvovali jinou soutěž Světového poháru. Jelikož bych si tam ráda vzala oba zmiňované koně, tak jsme udělali tuto aktuální změnu.“
 

Psali jsme: Vingrálková napoprvé v Krakově nebodovala. Světový pohár pokračuje v pátek

 
Za dvanáctou příčku, respektive páté nejlepší umístění mezi bodujícími jezdci, získala Vingrálková do žebříčku středoevropské ligy Světového poháru dvanáct bodů. Dvacet jich bral za vítězství Lotyšský jezdec Kristaps Neretnieks na klisně Quintes a díky tomu se dostal s celkovými 92 body do vedení. Průběžně druhý je s 90 body Řek Angelos Touloupis, jenž skončil při páteční soutěži v sedle hřebce Lord Mexx s rozdílem osmi setin sekundy těsně před Sárou Vingrálkovou. Další jezdci mají v tabulce Světového poháru výraznější odstup. Čtvrtý nepostupový řádek patří zatím s 58 body Litevci Adriusovi Petrovasovi, o bod méně má Estonka My Relander, jež tentokrát nezískala žádný bod, stejně jako její krajan Madis Morna na šesté pozici.
 
Radost domácím fanouškům udělal Jaroslaw Skrzyczynski, jemuž se podařilo na valachovi Komboy vybojovat v páteční Big Tour třetí místo. Před ním se umístil druhý Němec Michael Kölz s valachem Cellato. Stejně jako ve čtvrtek, i v pátek se do top 10 dostal slovenský jezdec Bronislav Chudyba. Ten ve dvojici s hřebcem Statis Conti obsadil osmé místo.  



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE