reklama 11C

Váňova série nekončí. Po úspěších v Itálii veze první francouzský bod

ikonka

Jednatřicáté letošní vítězství Josefa Váni mladšího a stáje Scuderia Aichner SRL se zrodilo ve francouzském Dieppe. Po výborném výkonu žokeje Jana Kratochvíla se o něj postaral rekonvalescent L'estran.
26.06.2019 16:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Čtvrtou desítku vítězství v aktuální sezoně načal trenér Josef Váňa mladší. Poté, co Starman a Noble House bodovali v nedělním Meranu, udeřila stáj Scuderia Aichner SRL i v rámci středečního mítinku ve francouzském Dieppe. Ze dvou startů si odváží jedno vítězství.
 
Šestiletý valach L’estran při svém návratu na dráhu po roční pauze jistě ovládl Prix Démon II (3900 m, 21 000 eur). Žokeji Janovi Kratochvílovi se v sedle druhého z loňského Gran Corsa Siepi di Pisa (Gd3) podařilo ustát pomalé vstupní tempo a usadil se na průběžné druhé, třetí pozici.
 
Po pádu vedoucího Ribeauvilleze mu ale nezbylo, než poměrně brzy přejít na špici. L’estran začal zrychlovat a v posledním oblouku s ním dokázala udržet krok jen klisna Ballactica. Kratochvíl ještě chvíli počkal a v cílové rovině si pohlídal jisté vítězství o 1 1/2 délky.
 

Čtěte více: Váňa je velký profesionál. I díky němu mě dostihy stále baví, říká Aichner

 
O půl hodiny později zvolil český žokej podobnou taktiku i na pětiletém Colpo Di Stato v Prix Jean Ribault (3800 m, 56 000 eur).. Valach získaný v novoročním prodejním dostihu v Cagnes-sur-mer nastupoval ke svému čtvrtému startu v českém tréninku se stínidly a první polovinu dostihu absolvoval kolem třetího místa.
 
Když se ale začalo v posledním kilometru zrychlovat, zástupce Scuderie Aichner SRL se brzy ocitl mimo hru. Při vbíhání do závěrečného oblouku se přes něj dostali všichni soupeři a Kratochvíl hnědáka na začátku cílové roviny zadržel.
 
Colpo Di Stato tak poprvé od příchodu k Josefu Váňovi mladšímu zůstal mimo dotované příčky.
 
 
Rušné dny na dostihové scéně:
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE