reklama 11D

V čele GCT je před finále Devos. Větší šance na titul má však Maher

ikonka

Individuální účastníci Global Champions pojedou své finále ve dnech 27. až 29. září v New Yorku. Tam se uzavře bodování Global Champions Tour, jejíž žebříček vede s náskokem pouhého bodu Pieter Devos. Větší šance na vítězství má však Ben Maher!
22.09.2019 11:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Poslední kolo Global Champions Tour se blíží. Bodování jednotlivců se totiž uzavře už o víkendu 27. - 29. září v New Yorku. Na prvním místě je v žebříčku Belgičan Pieter Devos s 278 body, jenže jen o jediný bod méně má druhý Ben Maher z Británie.
 
Oba jezdci tak mají těsně před koncem série titul na dosah. Maher je sice druhý, ale vzhledem k tomu, že se do konečného skóre počítá jen devět závodů, je jeho pozice o něco výhodnější. Jaké situace mohou nastat?
 
Pokud Ben Maher dojede na pátém či lepším místě v Grand Prix New York, zajistí si celoroční vítězství on. Pokud bude pátý nebo ještě výše umístěný Devos, musí Maher skončit nejhůře čtrnáctý, aby i tak trimfoval. Jinak bude vítězem Pieter Devos.
 
Statisticky se však ve Velkých cenách více daří Devosovi, který podává během sezony stabilnější výkony. Úplně bez šance není ani třetí Daniel Deusser z Německa. 
 
Jak Pieter Devos, tak Ben Maher naznačili, že nenechají nic náhodě a do New Yorku vezmou své nejlepší koně Claire Z a Explosiona W.
 
 

Více informací ke Global Champions najdete ZDE

 
Foto: GCT Stefano Grasso




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE