reklama 11D

Devadesátka EquiTV: Prague Lions v Saint Tropez dokončili GCL šestí

ikonka

Série Global Champions 2019 se v polovině září přesunula do francouzského Ramatuelle u Saint Tropez. V týmové GCL vybojovali Prague Lions šesté místo. Vítězkou Grand Prix LGCT se stala Jessica Springsteen. Podívejte se na Devadesátku EquiTV.
17.09.2019 18:17  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

VIDEO REPORTÁŽ NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM - KLIKNĚTE!

 
Sedmnáctý mítink Global Champions byl zahájen ve čtvrtek 12. září, kdy bylo na programu první kolo týmové soutěže Global Champions League. Družstvo Prague Lions reprezentovali Marc Houtzager a Niels Bruynseels. Druhý jmenovaný sedlal třináctiletou klisnu Ganze de Muze a úvodní kolo dokončil pouze s jednou chybou na předposlední překážce. Také Marc Houtzager s jedenáctiletou klisnou Sterrehof‘ Dante v závěru parkuru chyboval, kromě toho inkasoval jeden trestný bod za čas. Pražští lvi tedy postupovali do druhého kola s celkem devíti trestnými body na průběžném šestém místě, a to si udrželi i po druhém kole. S třinácti trestnými body unikla Pražským lvům jen těsně medaile. Z vítězství se radovali Madrid in Motion v sestavě Eric a Maikel van der Vleutenovi.
 
Vrcholem sedmnácté zastávky Global Champions byla sobotní Grand Prix Saint Tropez. Z pětatřiceti startovních dvojic se do rozeskakování probojovalo hned čtrnáct, což je na této úrovni nezvykle mnoho. Kurz základního parkuru italského stavitele Uliana Vezzaniho prošli bezchybně také zástupci Prague Lions, nejlepší z nich Marc Houtzager získal celkovou pátou příčku. Vítězství získala díky odvážné jízdě v čase 35:38 Američanka Jessica Springsteen s dvanáctiletou RMF Zecilie a stala se tak dalším účastníkem listopadové Super Grand Prix v pražské O2 aréně. Na dalších místech skončili Belgičan Pieter Devos v a Francouz Simon Delestre.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE