reklama 11D

Bronislav Chudyba: Když bude dobrý New York, věřím, že budu i v Praze

ikonka

Slovenský jezdec s českými kořeny Bronislav Chudyba je od letoška členem týmu Doha Falcons. Co pro něj znamená možnost startovat pravidelně při Global Champions, jak moc náročné to je a jak se těší na PlayOffs do Prahy? Vše prozradil v rozhovoru.
14.09.2019 07:58  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Bronislav Chudyba se s Global Champions díky členství v týmu Doha Falcons již dostal s koňmi do Mexika, na Miami Beach, do Hamburku, Cannes, Cascais/Estoril, Chantilly, Říma, ale také do Rematuelle/Staint Tropez, kde poskytl českým novinářům krátký rozhovor.
 
„Pro mě je Global Champions velká zkušenost. Určitě to je největší úroveň, jaká je možná. Já jsem to cítil v loňském roce na mistrovství světa, pro mě to bylo opravdu velké, a když jsem letos jezdil Global Champions, tak každý mítink se s tím dal porovnat,“ říká třicetiletý Slovák v českém jazyce. Ten ovládá výborně díky tatínkovi, jenž pochází z Loun. 
 
Doha Falcons jsou aktuálně na čtrnácté ze šestnácti příček. Nedařilo se jim více, jelikož nejlepší koně v týmu potkalo zranění, a tak je museli zastupovat stájoví náhradníci. „Doufám, že ty výsledky nebyly tak špatné a dva koně, kteří by měli startovat v Praze, tak myslím, že jsou ve velmi dobré formě. Budou startovat i v New Yorku, a když bude dobrý New York, tak je možnost, že budu i v Praze,“ doufá. 
 
Na Global Champions Prague PlayOffs v libeňské O2 areně se moc těší. Ohlasy na jeho premiéru v roce 2018 jsou jen ty dobré. „Loňský ročník byl neskutečný. Všichni o tom hezky mluvili a atmosféra byla výborná. Myslím si, že je to skvělé nejen pro český jezdecký sport, ale pro celou střední Evropu, že se to takto zvedlo nahoru,“ pěje chválu na pražské vyvrcholení Global Champions a věří, že jej dorazí do O2 areny podpořit i hodně fanoušků parkurového skákání ze Slovenska. „Už minulý rok dorazilo do Prahy hodně Slováku a všichni počítají, že přijedou i tento rok,“ dodává.
 

Poslechněte si celý rozhovor prostřednictvím videa!





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE