reklama 11A

Pražští lvi po euforii v Římě pokračují v GCL. To se koná v St. Tropez

ikonka

Týden po šestnáctém kole Global Champions v Římě, kde jezdci Prague Lions zaznamenali první letošní vítězství, se chystají do dalších bojů o body do žebříčku. Od čtvrtka 12. září startuje mítink ve francouzském Ramatuelle nedaleko St. Tropez.
11.09.2019 06:32  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Pražské lvi budou v jihofrancouzském letovisku zastupovat Niels Bruynseels z Belgie, nizozemský jezdec Marc Houtzager a Němec Marco Kutscher, který se před pár dny podílel na úspěchu družstva při ligovém klání v Římě.
 
Italský stavitel Uliano Vezzani pro účastníky sedmnáctého mítinku parkurové Global Champions ve čtvrtek 12. září připraví na úvod dvoufázové skákání s překážkami do 145 centimetrů. Start soutěže je naplánován na 13.30 hodin. První kolo týmové Global Champions League se pojede v týž den od 16.50 a jeho překážky už budou dosahovat výšky 155 centimetrů.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Anna Kellnerová: Sen o olympiádě byl po pádu pryč. Teď je cíl PlayOffs

 
Páteční program bude patřit rámcovým soutěžím, aby elitní jezdci a koně nabrali síly do druhého ligového kola. To se bude konat v sobotu od 13.45 hodin. Vítězný tým obdrží 30 bodů do seriálového žebříčku. Tomu po šestnácti kolech dominují jezdci London Knights, Pražští lvi jsou devátí. Všechna družstva se představí v druhé polovině listopadu při finálovém Super Cupu v Praze. Pozice v nejvyšších patrech žebříčku přinese týmu výhodu přímého postupu do semifinále GC PlayOffs.
 
Sobotní program nabídne i druhý vrchol mítinku, kterým je Grand Prix. Její start je stanoven na 17.15 hodin. Jezdec, který si s kurzem do 160 centimetrů poradí nejlépe, získá „zlatou vstupenku“ do speciální soutěže Super Grand Prix, jež se odehraje také během GC PlayOffs v pražské O2 areně.
 
Šestnáct účastníků už známe. Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast zajistil belgický reprezentant Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Dani G. Waldman a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už má díky úspěchu v Madridu účast jistou. 
 

PSALI JSME: Konečně pohromadě! Exkluzivní rozhovory se všemi jezdci Prague Lions

 
Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži vybojoval vítězství německý reprezentant Christian Ahlmann a v Chantilly si vstupenky do soutěže zajistil Ir Darragh Kenny. Třináctým účastníkem je Ludger Beerbaum, který dojel ve Velké ceně Berlína na druhém místě, ale svůj post mu přenechala Dani G. Waldman, jež už má kvalifikaci ze Šanghaje. V Londýně vyhrál Ben Maher. Ten už postup získal v Cascais, takže se z jízdenky do Prahy radoval Shane Sweetham z Irska, jenž byl druhý. Belgičan Olivier Philippaerts obsadil druhé místo v Grand Prix Valkenswaardu, ovšem její vítěz Maikel van der Vleuten už postoupil z monackého kola, a tak umožnil start v Super Grand Prix právě Philippaertsovi. Zatím posledním postupujícím je Brazilec Marlon Módolo Zanotelli, jenž skončil druhý v Římě. Pozici mu přenechal už kvalifikovaný Ben Maher.
 
Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs jsou na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso a Mario Grassia / LGCT




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE