reklama 11C

Prague Lions skončili v St. Tropez šestí. K medaili scházelo jen málo

ikonka

Ve velmi dobrém světle se předvedli členové Prague Lions při Global Champions League v Saint Tropez. Niels Bruynseels a Marc Houtzager vybojovali šesté místo a od třetí příčky je dělil jen jeden trestný bod navíc ze čtvrteční úvodní části soutěže.
14.09.2019 16:59  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B


Niels Bruynseels s třináctiletou klisnou Gancia de Muze překonal sobotní parkur Global Champions League bez trestných bodů a ve výborném čase 71,22 sekundy. I když jeho týmový kolega Marc Houtzager v sedle jedenáctileté Sterrehof´s Dante šel také velmi dobře, neubránil se chybě v úvodu trojkombinace a navýšil tak skóre týmu Prague Lions o čtyři trestné body. Celkových třináct bodů znamenalo šesté místo. 

„Jsem opravdu hodně spokojený, Gancia předvedla skvělý výkon. Bohužel nás jedna malá chyba Marca nás asi stála umístění na pódiu,“ konstatoval Niels Bruynseels. „Měl jsem trochu smůlu na trojskoku, popravdě ani nevím, co se přesně stalo. Měl jsem pocit, že jsme najeli správně. Asi se budu muset podívat na video a zanalyzovat si, kde byla příčina. Ale zbytek jízdy byl skvělý,“ podotkl Marc Houtzager

Další tři družstva zapisovala po 12 trestných bodech, avšak součet časů měla horší než Pražští lvi. Třetí dokončili zástupci Valkenswaard United před Cannes Stars a domácími St. Tropez Pirates. Po výborných sobotních výkonech skončili druzí reprezentanti Shanghai Swans s devíti body, jež si připsali již ve čtvrtečním prvním kole soutěže, v sobotu dokončili s nulou na bodovém kontě. To se povedlo po nich už jen jednomu celku. Madrid in Motion zastupovali Eric van der Vleuten a Maikel van der Vleuten. Do vrcholného sobotního parkuru nastupovali zatíženi šesti body, k nimž žádný další nepřibyl a po chybách finišujících členů Valkenswaard United se mohli začít radovat z prvenství. 

Průběžné pořadí po sedmnácti kolech Global Champions League vedou St. Tropez Pirates s 304 body, o dva méně mají Shanghai Swans. Následují London Knights, Madrid in Motion a Miami Celtics. Právě tyto celky svedou za dva týdny v New Yorku hlavní souboj o umístění do čtvrté příčky, která by jim zaručila přímý postup do semifinále Super Cupu při galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs. Ta se uskuteční v druhé polovině listopadu v libeňské O2 areně. 

Kompletní výsledky najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs jsou na adrese www.pragueplayoffs.com.





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE