reklama 11C

Uhynula legendární Kind, matka Frankela a dalších dostihových hvězd

ikonka

Dva měsíce po smrti majitele Khalida Abdullaha uhynula ve věku 20 let hnědka Kind, jedna z nejvýznamnějších chovných klisen nejen v historii Juddmonte Farms. Dala Frankela, Noble Missiona, Bullet Traina a další úspěšné koně v Abdullahových barvách.
08.03.2021 14:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Juddmonte Farms v pondělí oznámilo úmrtí jedné z nejúspěšnějších chovných klisen moderní éry Kind. Dvacetiletá matka šampiona Frankela a dalšího gr.1 vítěze Noble Mission uhynula před několika dny po porodu svého osmého hříběte, hřebečka po Kingmanovi.

"Mnozí na ni nikdy nezapomenou jako na matku Frankela a Noble Missiona, pro nás v Juddmonte bude vždy tou Kind (v překladu hodná, laskavá, pozn.) svým jménem i povahou," řekl šéf britské části Juddmonte Farms Simon Mockridge.

Danehillova dcera z vítězky Lancashire Oaks Rainbow Lake a polosestra vítěze Arlington Million Powerscourta ukazovala talent už na dráze. V tréninku Rogera Charltona vyhrála dvakrát na úrovni listed a doběhla třetí v grupě 3. V roce 2006 odešla do chovu a byla připuštěna Sadler’s Wellsem. Z tohoto spojení vzešel vítěz gr.3 Derby Trialu a současný plemeník Bullet Train.

 

Čtěte také: Dědictví Khalida Abdullaha. Pusťte si Frankela, Enable a další momenty

 

Dalším partnerem Kind byl Galileo, který hnědku připustil celkem čtyřikrát. Jejich nejlepším synem byl ve 14 startech neporažený Frankel, vítěz 2000 Guineas a dalších devíti dostihů grupy 1. Někdejší svěřenec Henryho Cecila od roku 2013 připouští v Banstead Manor Stud a dosud dal dvanáct gr.1 vítězů v čele s vítězem Champion Stakes Cracksmanem a klasickými vítězi Anapurnou a Logicianem.

Frankelův pravý bratr Noble Mission začínal rovněž u Cecila a v tréninku jeho vdovy Lady Cecil ovládl v roce 2014 Champion Stakes.

Z dalších hříbat Kind byla úspěšná dvojnásobný listed vítězka Joyeuse po Oasis Dream, mezitím sama matka blacktype koní Jubiloso a Jovial. Do chovu byli zařazeni i její bratr Morpheus a Proconsul.

Jak podotýká Racing Post, Kind se díky svým úspěchům v chovu dostala na seznam mezinárodně chráněných jmen IFHA. Aktuálně má v tréninku tříletou Chiasmu, sestru Frankela a Noble Missiona.

Foto: Juddmonte Farms




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }