reklama 11C

Lord Dragon vybojoval dotaci v Auteuil, dvě tabulová umístění v Římě

ikonka

Svěřenci Josefa Váni mladšího se v neděli porovnali se špičkovou konkurencí v Auteuil. Vytěžili páté místo Lorda Dragona, který pod Josefem Bartošem ukázal dobrou koncovku. Dotované umístění si veze i stáj MUDr. Evy Nieslanikové z Říma.
07.03.2021 18:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Do tří bohatě dotovaných dostihů v pařížském Auteuil zasáhla v neděli výprava trenéra Josefa Váni mladšího a Scuderie Aichner SRL. "Žluto-černí" nakonec dosáhli na jedno dotované umístění a k dalšímu měli blízko.

O nejlepší výsledek z českého pohledu se na konci odpoledne postaral pětiletý Lord Dragon, který ve svém prvním startu po zimním mítinku v Cagnes-sur-mer doběhl pátý v proutěných překážkách Prix Souviens-Toi (3600 m, 62 000 eur).

Hnědák odskakoval pod Josefem Bartošem jako třetí největší outsider v šestnáctičlenném poli s kursem 53:1. Zpočátku se držel kolem šestého místa, větší část dostihu pak absolvoval schovaný uprostřed pole. V závěru ho Bartoš dokázal rozhýbat k solidnímu závěru, díky němuž jistě uhájil pátou dotaci ve výši 3100 eur. Na vítěze Betong Emeryho ztrácel 13 1/2 délky.

 

Čtěte také: Scuderia Aichner opět ve formě, Laldann vyhrál listed v Trevisu

 

Podobným způsobem Bartoš odjezdil i Sternkranze v Quinté+ handicapu Prix Karcimont (4400 m, 100 000 eur). V posledním kilometru však z hloubi pole nedokázal zachytit nástup nejlepších a musel se spokojit s osmou příčkou. Na honorované umístění mu chyběly dvě délky.

Na špatný úvod dostihu doplatil pětiletý Grand Sud ve steeplechase Prix Rivoli (3500 m, 50 000 eur). Hned na druhém skoku se srazil s jedním ze soupeřů a vypadl z rytmu. Hned na následující překážce Josef Bartoš neustál doskok a skončil na zemi.

Jedno dotované umístění si veze i tušimická centrála rodiny Nieslanikových z nedělního mítinku v Římě. Čtyřletý Don Cliffs finišoval pod Milanem Zatloukalem čtvrtý v condizionatě Premio Magician na 1600 metrů.

Trenér Miroslav Nieslanik vyslal k letošnímu debutu i dvě tříleté klisny hlášené do klasických dostihů. Třetí z Ceny zimní královny Sparkle Shout doběhla v mílovém Premio Ceprano pátá, poprvé startující Trezy Lady obsadila mezi debutanty na 1800 metrů deváté místo.

Foto: Lord Dragon - France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE