reklama 11D

Endaltsev míří po třech letech do derby, dohlašovala i DS Pegas

ikonka

Tři roky po vítězství Blessed Kiss přihlásil trenér a majitel Igor Endaltsev dalšího koně do Českého derby. Mezi klasické naděje se vrací i tříletí DS Pegas, jejíž sestavu koní dohlášených do klasických dostihů vede jedničkový vítěz Vert Liberte.
04.03.2021 13:22  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Devět dodatečných přihlášek dorazilo ve čtvrtek do první tří klasických dostihů sezony. Kromě očekávaného návratu koní DS Pegas, které nově připravuje Dalibor Török, přibyl v rámci prvních dohlášek nový zahraniční kandidát Českého derby.

Ve Francii působící trenér a majitel Igor Endaltsev se na tři roky staré vítězství klisny Blessed Kiss pokusí navázat s hřebcem L’Ienissei. Syn plemeníka Dariyana vlastní i přihlášku do Prix du Jockey Club a zatím absolvoval dva starty v Chantilly, z nichž vytěžil jedno čtvrté místo.

O tři z pěti dohlášek do Českého derby se postarala centrála Zhoř u Jihlavy. Vedle vítěze loňského Gerschova memoriálu Vert Liberte a bělouše Tcheque King nominovala stáj DS Pegas i dosud nestartovavší vlastní odchovankyni Dakotu, dceru jedničkové vítězky Dorotky. Dohlášen byl také český odchovanec Dancing Indian ze stáje Orling, syn výborné Diany Rosensturm.

 

Česká přihláška do Prix du Jockey Club: Debut nám napoví, říká Luka

 

Do Českého derby v tuto chvíli předběžně směřuje 60 koní, škrtnuta byla pouze polská klisna Tyche.

Nová jména se ve čtvrtek objevila i mezi kandidáty Velké jarní ceny. Kromě již zmíněného Vert Liberte to jsou vítěz z prosincového Deauville čerstvá francouzská posila trenéra Zdena Koplíka a stáje MANEKO Nico, sestra Kristiana a Krasavy Kanada a debutující ryzák Blue Evoque.

Na přihláškách Velké jarní ceny zůstává 26 koní, v Jarní ceně klisen ještě o dva více.

Ilustrační foto: Marcela Kozová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE