reklama 11D

Účet za Saudi Cup: Smith dostal za čtrnáct pobídek pokutu 4,6 milionu

ikonka

Nejbohatší světový dostih Saudi Cup nabídl v sobotu dramatický finiš. Druhému v cíli Mikeovi Smithovi se však souboj o vítězství v Rijádu pořádně prodražil. Pusťte si cílovou rovinu, která žokeje stále 200 000 dolarů a devět dní odnětí licence.
02.03.2020 12:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
V dostihovém světě má kvůli své bilanci v mezinárodních vrcholech přezdívku "Big Money Mike". Na sobotní Saudi Cup však americký žokej Mike Smith nebude vzpomínat v dobrém. Z premiérového mítinku v saúdské metropoli Rijádu se vrací s odnětím licence na jedenáct dní a finanční pokutou 200 000 dolarů (v přepočtu 4,6 milionu korun).
 
54letý Smith dostal trest za nadměrné a nevhodné použití bičíku v nejbohatším dostihu světa, v němž finišoval druhý na pětileté klisně Midnight Bisou. V souboji s vítězným Maximum Security, na kterého v cíli ztrácel 3/4 délky, použil bičík čtrnáctkrát.
 
Za samotné překročení maximálního limitu o čtyři pobídky dostal osmidenní distanc, další den si vysloužil nesprávným použitím mimo cvalový rytmus koně. Už během odpoledne inkasoval člen americké síně slávy dvoudenní trest za nenavážení požadované hmotnosti po pátém dostihu.
 

Čtěte více: Maximum Security je zpět. Nejbohatší dostih světa ovládla Amerika

 
Za druhé místo na svěřenkyni trenéra Stevea Asmussena měl Smith původně dostat deset procent ze získané dotace 3,5 milionu dolarů. Součástí trestu je však zkrácení jeho podílu o 60 procent, což činí právě zmiňovaných 200 000 dolarů.
 
"Všichni jezdci včetně Mikea byli v pátek a sobotu instruováni na brífinku před dostihy, kde jim byla připomenuta pravidla i sankce. Už předtím dostali všechny podklady také v písemné formě," řekl listu Racing Post Phil Tuck z Jockey Club of Saudi Arabia.
 
Mítink v rámci Saudi Cupu přitom začal pro Smithe úspěšně, když vyhrál dva ze čtyř dostihů započítávaných do místní žokejské série a získal bonus 30 000 dolarů za celkové vítězství. Tresty za použití bičíku v pátek a sobotu dostali také Irad Ortiz (osm dní) nebo Oisin Murphy (dva dny).
 
 
 
Foto: The Saudi Cup



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE