reklama 11A

Účast na červnovém CSIO v Pellbergenu. Do Sopot český tým nepojede

ikonka

V prvním červnovém týdnu se bude česká parkurová reprezentace účastnit CSIO3* EEF v nizozemském Peelbergenu. Jak redakci Jezdci.cz prozradil viceprezident ČJF pro sport Jiří Skřivan, došlo ke změně v sestavě našeho týmu.
01.06.2021 17:12  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
 
Výkonný výbor ČJF se na svém květnovém zasedání zabýval nejen nominací jezdců pro účast na závodech CSIO3* v nizozemském Pellbergenu, které se konají od 2.  do 6. června. Jednal také o tom, zda se jedná o oficiální výjezd, či nikoliv.
 
Pro účast v Poháru národů při CSIO3* v nizozemském Pellbergenu byli původně nominováni Výkonným výborem ČJF Filip Doležal, Jan Štětina, Vladimír Tretera a Tereza Veselá. Jako náhradník byla uvedena Emma Augier de Moussac a vedoucí družstva Petr Doležal. Dle aktuálních informací od Jiřího Skřivana by nakonec měli v týmu startovat Filip Doležal, Jan Štětina, Vladimír Tretera a Anna Kellnerová.
 

Psali jsme: Češi byli v Římě při Poháru národů sedmí. Vyhrála Belgie před Německem

 
V souvislosti s účastí jezdců v Pellbergenu proběhla při zasedání VV ČJF diskuse nad financováním. Dle informací z publikovaného zápisu Ludmila Šedá konstatovala, že se nejedná se o oficiální výjezd dle směrnice, jelikož výjezd skoková komise nenavrhla do seznamu reprezentačních výjezdů, a proto není zahrnut v rozpočtu reprezentace. Náklady na závody ČJF v takovém případě nehradí. Viceprezident ČJF pro sport Jiří Skřivan však požadoval financování dle směrnice. Stejně tak Bohumil Rejnek uvedl, že by byl rád, pokud by se finanční prostředky našly, alespoň na platbu startovného, neboť se jedná o start na oficiálních závodech CSIO. Jiří Skřivan na dotaz redakce Jezdci.cz potvrdil, že přestože se jedná o dodatečně naplánovaný reprezentační výjezd, o němž se jednalo až při CSIO v Praze, tak by financování mělo proběhnout dle zmíněné směrnice. 
 
Jak jsme se také dozvěděli, česká parkurová reprezentace i přes veškeré snahy nedostala pozvání na CSIO5* do polských Sopot. Měli by tam však jako jednotlivci startovat Aleš Opatrný a Kamil Papoušek. „Pro Annu Kellnerovou, Emmu Augier de Moussac a Ondřeje Zváru řešíme ještě možnost startu při závodech v St. Tropez, ale to je zatím ještě otevřené,“ uvedl Jiří Skřivan.
 
Konečné rozhodnutí, kdo z členů reprezentačního A-kádru pojede na olympijské hry do Tokia, by mělo padnout nejpozději do konce června.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE