reklama 11C

Úspěšný vstup Čechů do CSIO ve Wierdenu. Zářily Svobodová a Portychová

ikonka

V nizozemském Wierdenu začal ve středu 26. května Dutch Youngster Festival 2021, během něhož se o víkendu uskuteční Poháry národů pro kategorie juniorů, mladých jezdců, dětí a pony. První den se velmi dařilo Lindě Portychová a Tereze Svobodové.
26.05.2021 20:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Ve středu byly na programu při Dutch Youngster Festival 2021 ve Wierdenu čtyři soutěže. Dvě byly určeny pro juniory, dvě pro mladé jezdce. V každé věkové kategorii jsme se dočkali českých úspěchů. 
 
Úvodní dvoufázová soutěž juniorů s překážkami do 135 centimetrů ještě nepřinesla Čechům přední umístění, ale spokojeni s bezchybnými výkony mohli být Anna Helebrantová s valachem Epo Van de Achterhoek Z a klisnou Gretou SW, ale také Oliver Písařík v sedle valacha Forevera. Žádný trestný bod nezaznamenala ani Mariana Michlíčková na klisně Claire 159. 
 
V zahajovací dvoufázové soutěži mladých jezdců s překážkami do 140 centimetrů se blýskla Linda Portychová s klisnou Falino. Obě fáze dojela bez trestných bodů, v čase druhé fáze 29,04 sekundy. Ten jí přinesl krásnou čtvrtou příčku. Natálie Soukupová na hřebci Flachau byla sice jen o necelé dvě sekundy pomalejší, v cíli druhé fáze měla čas 30,83, ale právě tento rozdíl jí odsunul na 13. řádek výsledkové listiny. Velmi rychlá byla Anna Held s Carou Miou III, ale bohužel jednou chybovala a skončila až čtyřicátá. 
 
V druhé soutěži, která se jela také na dvě fáze, se junioři posunuli také na výšku 140 centimetrů a v tomto klání skončila na medailové třetí pozici Tereza Svobodová s klisnou Britanií. Od vítězství jí dělilo jen 38 setin sekundy. Časomíra jí ukázala hodnotu 37,56. Bez jedné setiny 41 vteřin potřebovala k absolvování kurzu Valentýna Kuková s valachem Cool Scendy a skončila tak desátá, těsně před Marianou Michlíčkovou na valachovi Human Leaque. 
 
V poslední středeční soutěži pro mladé jezdce na výšce 145 centimetrů jsme již žádného českého zástupce neměli. Ve čtvrtek je na programu pět parkurových soutěží a ke slovu se již dostanou i děti, a to jak na pony, tak na velkých koních. Juniory a mladé jezdce čekají Grand Prix.
 
Foto: se souhlasem poskytla Linda Portychová a Tereza Svobodová
 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE