reklama 11B

Tretera na hattrick v GP Jana Kutěje nedosáhl. Vyhrála Natálie Ulčová

ikonka

Vladimírovi Treterovi se olomoucký hattrick nepodařil. V neděli 10. října mohl přidat třetí vítězství v Grand Prix Jana Kutěje na stupni ST**. Porazila ho však Natálie Ulčová. Vladimír Tretera získal obě další pozice na stupních vítězů.
10.10.2021 18:50  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

V neděli 10. října vyvrcholila v Olomouci parkurová Grand Prix Jana Kutěje. Na programu byla druhá kola všech tří obtížností. Do nich se jezdci kvalifikovali ze sobotní části, ale vyhodnoceny byly samostatně jako jednokolové soutěže s finále. 
 
V obtížnosti L** se nejvíce dařilo slovenskému jezdci Igorovi Šulkovi, který s koněm Lafibolus zajel bez chyb základní část i finále. V tom navíc zaznamenal bezkonkurenční čas 40,71 sekundy. Druhé místo obsadil Jan Zwinger na pětiletém hanoverském valachovi Karakan Polt. V součtu měl rovněž nulu s časem o pět sekund pomalejším. Třetí dojel Miloslav Příhoda. Ten s oldenburským valachem Casallettem zapsal také dvě nuly.
 
V soutěži s překážkami do 130 centimetrů se z vítězství radovala Veronika Jelínková v sedle české klisny Lotte-HS. Dvojice překonala základní kolo i finále bez trestných bodů a rozhodující čas měl hodnotu 29,57 sekundy. O sekundu pomalejší byla bezchybná Tereza Mücková s Imolou a brala tak druhé místo. Třetí příčku pak získal Jiří Malý s Elliotem 133. Ani tato dvojice neinkasovala žádné trestné body.
 
V nejvyšší úrovni Grand Prix Jana Kutěje ST** se na start postavil obhájce prvenství v let 2019 a 2020 Vladimír Tretera. V sedle Gangstera VH Noddevelt vyhrál sobotní první kolo, ovšem v neděli ho dokázala porazit Natálie Ulčová. Ta s Demontem absolvovala obě jízdy bez chyb a cílem finále projela v čase 39,03. Vladimír Tretera s Gangsterem také nechyboval, jeho čas byl však o téměř dvě sekundy pomalejší. Stejný jezdec obsadil i třetí místo, a to s klisnou Glierite.
 
Foto: Jan Andrash



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE