reklama 11C

Mezi vítěze Ceny Eliota se zařadil Matěj Kotalík. Ovládl ročník 2021

ikonka

Venkovní parkurová sezona v Chuchle Areně Praha vyvrcholila v neděli 10. října prostřednictvím Ceny Eliota 2021. Do jednokolové soutěže s finále, jejíž překážky odpovídaly obtížnosti T*, nastoupilo dvacet dvojic. Zvítězili Matěj Kotalík a Cesano V.
10.10.2021 18:04  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

V Chuchle Areně Praha se odehrál další ročník tradiční podzimní Ceny Eliota. Pro tento rok byla do areálu pozvána maďarská stavitelka Magdolna Erdélyi, jež se společně se svým týmem starala o přípravu parkurových kurzů vysoké obtížnosti. 
 
Vrcholem třídenní parkurové události bylo nedělní T*, do něhož bylo přihlášeno dvacet dvojic. Do finále se po základním kole kvalifikovalo dvojic deset a mezi nimi se hned třikrát objevila úspěšná juniorka Anna Helebrantová. Té nakonec patřilo místo čtvrté s Cikaddem, šesté s Epem van de Achterhoek Z a desáté s Gretou SW. 
 
Výhodnou pozici ve finále měl také Matěj Kotalík, který se do zkráceného parkuru probojoval se svými dvěma koňmi. Jako jediný pokračoval s čistým kontem ze základního kola a když nechyboval ani při finálové jízdě, tak bylo rozhodnuto o jeho vítězství s Cesanem V. 
 
Teprve sedmnáctiletá Petra Pařenicová vstupovala do finále se čtyřmi trestnými body ze základního kola, a to byl také konečný bodový příděl pro tuto jezdkyni. S koněm Evergreen P nechybovala ve finále a patřila jí druhá příčka. Téměř o pět vteřin pomaleji ukončil své druhé vystoupení Ondřej Nágr s D.Amelusinou R22 a skončil se čtyřmi trestnými body třetí. 
 
Nejlepších deset dvojic si rozdělilo finanční ohodnocení šedesát tisíc korun českých a závěrečným dekorovacím ceremoniálem se uzavřela sportovní parkurová sezona v areálu Chuchle Arena Praha. 
 
Foto: Josef Malinovský 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE