reklama 11B

Do O2 areny se moc těším. Je to mimořádná příležitost, říká Anna Vítek

ikonka

Anna Marie Vítek díky zisku mistrovského titulu v kategorii starších juniorů dostala možnost startovat při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně. „Je to pro mě mimořádná příležitost,“ uvedla v rozhovoru.
07.10.2021 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Czech Equestrian Team stejně jako v roce 2019 umožní mistrům republiky v parkurovém skákání v rámci podpory českých jezdců zdarma účast s jedním koněm v soutěžích kategorie CSI2* při závodech GC Prague Playoffs. 
 
Týká se to jak mladších a starších juniorů, tak držitelů mistrovských titulů v kategoriích jezdců do 25 let a seniorů. Jedním z výherců tzv. zlaté vstupenky do libeňské O2 areny je mistryně mezi staršími juniory Anna Marie Vítek.
 
„Je to pro mě mimořádná příležitost, protože je v O2 areně vždy super atmosféra. Moc se tam těším,“ prozradila v krátkém rozhovoru. Do Prahy si s sebou vezme určitě klisnu Chacco´s Amke, s níž letos vybojovala nejen zlato při mistrovství České republiky v Chuchle Areně Praha, ale také s ní přivezla z evropského šampionátu dětí v portugalské Vilamouře bronz. Zvažuje však ještě účast s dalším koněm. „Amke určitě pojede. Koho bych si případně vzala jako druhého koně, to ještě nevím.“
 

Psali jsme: Při GC Prague Playoffs bude komu fandit. Pět Čechů má divokou kartu

 
Chuchle Arena Praha je pro ni částečně domovský areál, ale s koňmi v něm tráví pouze letní měsíce. „Během akademického roku jsme v Anglii, jelikož tam chodíme do školy a žijeme tam. Přes léto jsme v Česku. Během roku také jezdíme jednou až dvakrát do měsíce na mezinárodní závody,“ prozradila. V září se např. účastnila série Global Champions v Římě, na začátku října startuje ve francouzském St. Tropez – Grimaud. 
 
„Více mi vyhovují venkovní závody, a i mí koně jsou na otevřená kolbiště více zvyklí. V hale mi však nevadí jezdit, mám to také ráda. Na atmosféru při Prague Playoffs se moc těším, i když mě někdy plné ochozy před závodem ještě víc vystresují. Ale když už jsem v kolbišti, tak se soustředím a nemám s tím problém. Jsem naopak moc ráda, že lidi parkury hodně zajímají,“ dodala mladá jezdkyně.
 

Nepřehlédněte: Víc jsem tomu prostě nemohla dát, říká medailistka Anna Marie Vítek

 
Galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs se uskuteční od 18. do 21. listopadu. Vedle Anny Marie Vítek obdrželi pozvání do O2 areny od Czech Equstrian Teamu ještě další parkuroví mistři České republiky: Karolína Dvořáková, Denisa Vegrichtová, Lucie Strnadlová a Jan Štětina. 
 
Divokou kartu do soutěží CSI5* získali Emma Augier de Moussa, Aleš Opatrný, Kamil Papoušek, Vladimír Tretera a Ondřej Zvára. V pětihvězdičkových soutěžích samozřejmě nebude chybět ani Anna Kellnerová z pořádajícího jezdeckého klubu. Účast má zajištěnou z pozice členky týmu Prague Lions.
 
Foto: Josef Malinovský a Kateřina Návojová
Video: Radim Kaller
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE