reklama 11A

Subway Dancer si přivstal a debutoval čtvrtým místem v grupě 3

ikonka

Byl to určitě nejčasnější start v kariéře Subway Dancera, ale nejbohatšímu aktivnímu koni v českém tréninku šlo čtvrteční ráno v pařížském Longchamp k duhu. Při svém letošním debutu si v grupě 3 La Coupe zapsal patnácté dotované umístění v blacktype.
25.06.2020 10:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Solidní vstup do sezony se ve čtvrtek ráno podařil Koni roku 2018 Subway Dancerovi v pařížském Longchamp. V sedle se svým stálým jezdcem Radkem Koplíkem doběhl čtvrtý v La Coupe (Gr.3, 2000 m, 56 000 eur) a v dostihu, kterého se poprvé zúčastnil před třemi lety, tak zaznamenal svůj nejlepší výsledek.
 
Osmiletý valach stáje Bonanza nastoupil k letošnímu debutu už v 9:40 ráno, neboť celý program v Longchamp byl časově posunut kvůli očekávaným vysokým teplotám. Pět z šesti startujících byli blacktype vítězové. O svižné tempo se na pružné dráze postaral loňský vítěz Grand Prix de Vichy Diamond Vendome, Subway Dancer dlouho cválal na poslední pozici s lehkou ztrátou na zbylé pole.
 
S příchodem do cílové roviny začal Radek Koplík českého zástupce jezdit a valach přišel s táhlou koncovkou. Ta nakonec stačila na čtvrtou pozici zhruba devět délek za britským vítězem Telecasterem s Christophem Soumillonem, další příčky obsadili Romanciere a Mr Satchmo, Subway Dancer porazil v závěru ztrácející dvojici Diamond Vendome a Nisreen.
 

Martina Havelková: Zatím všechno stíhám, dostihy mě stále naplňují

 
Pro svěřence trenéra Zdena Koplíka to bylo patnácté dotované umístění na blacktype scéně. Vítěz loňské Prix du Conseil de Paris a třetí z předloňského Champion Stakes se bude i v letošní sezoně soustředit na Francii. Původní úvahy z letošní zimy, že by se hnědák ve svých osmi letech mohl ukázat i českému publiku, prozatím padly.
 
"Zatím to ještě neplánuji, je na tom stále velmi dobře. Pokud bude stárnout a zůstane zdravý, tak by se tady mohl někdy v budoucnu proběhnout, ale ještě to není na pořadu dne," řekl Koplík před dvěma týdny pro internetovou televizi EquiTV.
 
Se Subway Dancerem bude opět spoléhat na jeho pověstnou podzimní formu. "Podzim mívá vždy lepší, ale někde začít musí. Věřím, že i letos udělá na podzim nějaký  výsledek," dodal Koplík.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE