reklama 11A

Seménka: Dostal jsem se k dobrým koním a na výsledcích je to znát

ikonka

Už pět vítězství má letos na kontě trenér Zdeněk Seménka, jehož Storm De Nuit ovládla Červnový handicap ve Velké Chuchli. Klisna stáje Cardboard nyní zamíří do Karlových Varů. "Máme stále co dělat, ale jsme rádi," řekl Seménka v rozhovoru pro EquiTV.
23.06.2020 16:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
Zdeněk Seménka loni zažil zatím nejúspěšnější sezonu své trenérské kariéry, když koně ze střediska Divoky nasbírali celkem devět vítězství. Tahouny stáje byly zejména klisny Lady Roseburg a Storm De Nuit, které úspěšně vstoupily i do zpožděné sezony 2020. V rozmezí dvou červnových týdnů se obě ozdobily vítězstvím II. kategorie. Storm De Nuit si minulou neděli připsala Červnový handicap, díky Coltynovi si moravská výprava odvážela z Chuchle Areny Praha dokonce double.
 
"Za ty roky jsem se konečně dostal ke kvalitním koním a je to vidět na výsledcích," komentuje Zdeněk Seménka úspěšné období. "Storm De Nuit půjde za čtrnáct dní Letní cenu klisen v Karlových Varech. Pojede tam spolu s Lady Roseburg, která poběží Karlovarskou dvojnásobnou míli."
 
Obě čtyřleté klisny běhají za stáj Cardboard majitele Karla Klenovského. "Spolupracujeme druhým rokem. Je to nový majitel v dostihovém sportu, své koně si sám vybírá na drážbách a musím říct, že má šťastnou ruku. Máme doma i pár dalších nadějí, které ještě něco ukážou. Velmi dobře například vypadá jedna dvouletá klisna, ta by mohla být minimálně na stejné úrovni jako Storm De Nuit nebo Lady Roseburg," myslí si Seménka.
 
Spolu s manželkou a malým týmem lidí se stará na farmě o třicet koní, z toho šestnáct je dostihových. "Výsledky zatím jsou. Jsme stále v jednom kole, ale jsme rádi," usmívá se.
 
Celý rozhovor se Zdeňkem Seménkou si pusťte ve videu internetové televize EquiTV!
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE