reklama 11C

Chuchelská neděle: Diváci tleskali Storm De Nuit i kavalkádě z Bošovic

ikonka

O vítězství v Červnovém handicapu bojovaly dvě čtyřleté klisny, více sil měla Storm De Nuit ze stáje Cardboard. Neděle v Chuchle Areně Praha nabídla také několik zajímavých tříletých a díky divákům také návrat dostihové atmosféry.
21.06.2020 22:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Byly to v tom nejlepším smyslu obyčejné dostihy, které v neděli hostila Chuchle Arena Praha. Přestože mítinku tentokrát chyběl jedničkový vrchol, mohl se po dlouhých týdnech čekání pochlubit diváckou kulisou a díky tomu i bezkonkurenčně nejlepší atmosférou letošního jara. V cílové rovině se hlasitě povzbuzovalo, po dobězích se tleskalo vítězům a obnovenou premiéru měly i slavnostní ceremoniály.
 
Ve finiši dvojkového Červnového handicapu na 1800 metrů svedly na dobře připravené dráze souboj čtyřleté klisny Storm De Nuit a Boruvka. O krátkou hlavu dříve dotlačil žokej Adam Florian do cíle prvně zmíněnou svěřenkyni Zdeňka Seménky, která v cílové rovině sice bočila, ale loňskému šampionovi se podařilo včas ji srovnat. Klisna stáje Cardboard získala třetí vítězství kariéry, na úrovni II. kategorie uspěla už loni.
 
O 8,5 kilogramu méně nesoucí Boruvka odešla v aktuální sezoně podruhé těsně poražena. Třetí finišovala Celine My Heart před Let Firem. “Mám velkou radost, klisně jsem věřil a ona nás nezklamala,” řekl po doběhu Zdeněk Seménka.
 

Zpravodajství ze soboty: Se změnou podmínek se nejlépe vyrovnal Dusigrosz

 
Jezdkyně a trenérka Martina Havelková si spravila chuť v závěrečném dostihu supervytrvalců na 2800 metrů, v němž pětiletý Cacophonus lehce o 3 délky porazil spolufavoritku Westernerku a Be Mana. "Na tenhle dostih jsem se těšila, protože při letošním debutu se nám nepovedl průběh a věděla jsem, že dnes půjde dobře. Byl kupován pro delší dostihy a také jako pomocník pro mladé koně v práci," poznamenala Havelková.
 
Nezvyklá podívaná se naskytla divákům v mílové Ceně CK Martin Tour. Trenér Václav Luka mladší poslal do dostihu pětici tříletých a obsadil první tři místa v pořadí Red Dynamite - Prince Of Havana - Party Star.
 
"Tolik koní jsem ještě nikdy v jednom dostihu neměl, bylo to něco nového. Ale nic jiného mi nezbývalo, jsou to začínající koně a v pozdější době jsou už jen handicapy. Na druhou stranu jsem rád, jak to dnes dopadlo," sděloval Luka, který v neděli slavil ještě další úspěch s tříletou Mequinenzou.
 
Ryzka Red Dynamite ze stáje Westminster Race Horses zůstává po dvou letošních startech neporažená. "Myslím si, že je to hodně zajímavá klisna. Dokonce jsem zvažoval dohlášení do Jarní ceny klisen, ale to by se nesměla konat v Mostě, typově je to klisna na jiné závodiště. Další plány budeme teprve spřádat, uvidíme také podle situace na Slovensku," dodal Luka.
 
Mezi letošní tříleté vítěze se zařadil i polobratr někdejšího derby-vítěze Josepha Jan Messi, který pod Danielem Vyhnálkem lehce ovládl IV. kategorii na 1800 metrů. Cenu prvních nadějí pro dvouleté si jistě připsala šampionská centrála Němčice prostřednictvím hřebce Kmotra s Beysimem Ferhanovem.
 
Emotivního vítěze měla pětková Cena Tipsportu, v níž po doběhu mohutně slavící Jan Verner dovedl k úspěchu šestiletého Aida z rodinné stáje Viktorie V a postaral se o první trenérské vítězství svého bratra Vladimíra. "Máme radost z toho, že konečně vyhrál, protože si celou dobu myslíme, že není tak špatný. Skvěle skáče, ale dnešním výkonem si ještě řekl o další rovinové starty," hodnotil spokojený žokej.
 
 

Krátce ze zahraničí

 
Il Superstite s Josefem Bartošem zvítězil v Premio Val Venosta (3800 m, 15 000 eur) v Meranu. Svěřenec Josefa Váni mladšího se tak postaral o jediné české vítězství v rámci neděle, Thavors (Bartoš) a Ivo (Faltejsek) doběhli druzí, Gangster de Coddes (Bartoš) třetí.
 
Třetí z Jarní ceny klisen Achird nestačila na soupeřky v německém ekvivalentu a pod žokejem Enkim Ganbatem uzavřela doběh ve 100. German 1000 Guineas (Gr.2, 1600 m, 62 500 eur) v Düsseldorfu. Svěřenkyně Miroslava Nieslanika absolvovala celý dostih na zadní pozici, byla ježděna už v oblouku a v cílové rovině nedokázala zachytit zrychlení zbytku pole. Z jedenáctého místa ztrácela na vítěznou Lancade přes 12 délek. Stáj MUDr. Evy Nieslanikové si v rámcovém programu připsala s veteránem Lexceedem dotované páté místo ve dvojkovém handicapu na 1400 metrů.
 
47. Jarná cena Petržalky, která zahájila zpožděnou slovenskou sezonu v Bratislavě, se stala snadnou kořistí Catch Lifea s Michalem Kubíkem. Dvanáctiletý veterán stáje Viktorie-UH se prosadil zadrženě o 16 délek před Rubychopem a Medicimanem a získal desáté vítězství své bohaté kariéry. Vrchol rovinové části programu Memoriál Josefa Břečky si jistě připsal George Boole pod Jiřím Palíkem, v rámcovém programu zvítězil i Henrytheaeroplane vedený Radkem Koplíkem.
 
Godfrey z DS Pegas obsadil ve francouzském Argentanu šesté místo ve steeplechase na 3600 metrů. Syn výborné překážkářky Partoutatou v sedle s Alexandrem Orainem ztrácel na vítěze necelých 23 délek.
 
Americkou trojkorunu nezvykle zahájilo letos na 1800 metrů vypsané Belmont Stakes, které lehce opanoval favorit Tiz The Law. V sedle s Manuelem Francem porazil o 3 3/4 délky Dr. Post, třetí doběhl Max Player. Vítěze trénuje Barclay Tagg pro Sackatoga Stable.
 
 
Foto: Petr Guth, dostihovy-svet.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE