reklama 11C

reklama

Startuje halový Světový pohár spřežení. Titul bude obhajovat Chardon

 24.10.2019 07:20 | AUTOR: Lucie Spiwoková

ikonka

Halová série Světového poháru spřežení se blíží. Desítka nejlepších vozatajů z žebříčku postoupila do zimní části, která odstartuje na přelomu října a listopadu v Lyonu a vyvrcholí v únoru 2020 v Bordeaux. Jako obhájce titulu nastupuje Bram Chardon.

reklama 12D
Deset závodů a deset špičkových jezdců, to mohou čekat fanoušci kočárů v halové sérii Světového poháru spřežení. První kolo se pojede na přelomu října a listopadu v Lyonu. Následovat bude dalších osm kvalifikací v různých koutech Evropy, aby se nakonec v únoru 2020 šest nejlepších potkalo ve finále v Bordeaux.
 
V sezoně 2018/2019 dominoval halové části Australan Boyd Exell. Chtělo by se říct, jak jinak? Vždyť je to dlouhodobě nejlepší jezdec čtyřspřeží a v posledních několika sezonách sbírá jeden titul za druhým. Nakonec to však byl mladý nizozemský reprezentant Bram Chardon který ovládl finále. V tom porazil nejen Boyda Exella, ale také dalšího z legendárních vozatajů, svého otce IJsbranda.
 
Do letošní halové části nastupují právě zmínění Boyd Exell, Bram Chardon a IJsbrand Chardon. Silnou nizozemskou vozatajskou rodinu doplní ještě Koos de Ronde. Dále se představí Belgičan Glen Geerts, Švýcar Jerome Voutaz, Bejmanin Aillaud z Francie, Chster Weber z USA, Maďar Jozsef Dobrovitz a nově také žena - německá reprezentantka Mareike Harm.
 

Kalendář halových závodů CAI-W Světového poháru:

 
CAI-W Lyon 30. 10. - 3. 11. 2019
CAI-W Maastricht 8. - 10. 11. 2019
CAI-W Stuttgart 13. - 17. 11. 2019
CAI-W Stockholm 28. 11. - 1. 12. 2019
CAI-W Budapešť 28. 11. - 1. 12. 2019
CAI-W Ženeva 12. - 15. 12. 2019
CAI-W Londýna 16. - 22. 12. 2019
CAI-W Mechelen 26. - 30. 12. 2019
CAI-W Lipsko 16. - 19. 1. 2020
Finále Bordeaux 7. - 9. 2. 2020
 
Foto: FEI / Eric Knoll



reklama 13D




Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

NEPŘEHLÉDNĚTE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace