reklama 11B

Exell, Chardon či Weber. Vozatajské megahvězdy se představí v Šamoríně

ikonka

Jste fanoušky spřežení a chcete vidět v akci absolutní světovou špičku? Nenechte si ujít 26. - 28. července CAI v Šamoríně na Slovensku. Nastoupí takové hvězdy, jako jsou Boyd Exell, Bram a IJsbrand Chardonovi, Chester Weber nebo Glenn Geerts.
12.06.2019 09:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Osm TOP světových čtyřspřeží, které najdete na hvězdně obsazené startovní listině, je připraveno poprat se o vítězství ve vozatajských závodech konaných 26. – 28. července v rámci X-BIONIC SUMMER TOUR podporované firmou Energochemica. Startovní listina zahrnuje jména jako Boyd Exell (AUS), současný lídr světového žebříčku a úřadující mistr světa, Bram Chardon (NED), 2019 FEI World Cup Driving Champion, a Ijsbrand Chardon(NED), úřadující mistr Evropy.
 
“Síla koní táhnoucích kočár je to, co zvyšuje hladinu adrenalinu. Dokázat vést čtyři bytosti jen pomocí otěží v ruce je neskutečný pocit,” říká Bram Chardon. “Ti, kteří o tomto sportu moc nevědí, si mohou představit film Ben-Hur a závody povozů v něm… tak toto, avšak v moderním podání, vám předvedeme my.”
 
Inaugurační vozatajská soutěž v x-bionic® equestor sphere se bude konat 26. - 28. července. Součástí CAI2* bude Action Marathon (kombinovaný maraton), což je první soutěž tohoto typu, která se bude konat na venkovním kolbišti. Mezi další vozataje na startovní listině patří: Glenn Geerts (BEL), Georg von Stein (GER), Jozsef Dobrovitz (HUN), Jozsef Dobrovitz, Jr. (HUN), a Chester Weber (USA). Samotní účastníci se velmi těší na netradiční a napínavou soutěž.
 
Ijsbrand Chardon řekl: “Jako několikanásobný vítěz jak venkovních, tak i halových šampionátů, jedu do Šamorína s jediným cílem, a to vyhrát!”
 
“Doufáme, že ohromíme publikum velkolepou ukázkou vozatajského sportu,” říká Weber. “V minulosti poskytla kombinace spřežení a parkuru dva naprosto odlišné pohledy na jezdecký sport a přinesla tak divákům neopakovatelný zážitek.”
 
Mimo tři dny napínavé vozatajské podívané, budou součástí X-BIONIC SUMMER TOUR soutěže v kategoriích CSI1*, CSI2*, CSI4* a CSI YH1* zahrnujících 18 „ranking classes“ zařazených do světového žebříčku s celkovou dotací více než 850 000 €. 
 
Série závodů pod záštitou zkušeného sportovního ředitele Denise Monticola vyvrcholí soutěží pro mladé jezdce, juniory a děti – FEI Jumping Nations Cup Youth, s celkovou dotací 26 000 €.
 
x-bionic® sphere je výtvorem úspěšného podnikatele a nadšence vytrvalostního ježdění Maria Hoffmanna. Areál je jedinečný a svým vybavením patří mezi světovou špičku. 8 velkých kolbišť (3 travnaté, 3 pískové a 2 haly), dostihová dráha dlouhá 1.6 km a 680 permanentních boxů, které jsou přímo propojené s parkovištěm kamionů a kolbišti, z x-bionic® sphere dělá ideálním místem pro závody této úrovně.
 
V roce 2019 se X-BIONIC SUMMER TOUR uskuteční v rámci tří na sebe navazujících víkendů v červenci a srpnu: 16. – 21. července, 23. – 28. července a 30. července – 4. srpna.
 

Pro více informací navštivte stránku x-bionic® sphere

Zdroj: tisková zpráva X-BIONIC SUMMER TOUR

Foto: FEI / Liz Gregg





reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE