reklama 11B

Jeho vzorem je vlastní táta. Teď ho porazil ve finále Světového poháru

ikonka

Legendární jezdec Boyd Exell měl šanci získat devátý titul vítěze Světového poháru spřežení. V cestě mu však stály vlastní nervy a také nastupující hvězda Bram Chardon z Nizozemí. Ten nakonec vyhrál a porazil tak i svůj životní idol, otce Ijsbranda.
11.02.2019 12:37  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
OBRAZEM
| FANCLUB
reklama 12C

Foto: FEI / Eric Knoll

Ve dnech 9. a 10. února se v Bordeaux jelo finále vozatajského Světového poháru. Jako velký favorit přicházel do soutěže lídr bodování Australan Boyd Exell, který má doma už osm trofejí z tohoto podniku. Tentokrát však zaváhal. V prvním kole chyboval a nic platný mu nebyl ani nejlepší výkon v druhé jízdě.

Do rozjížďky šla trojice účastníků. Glenn Geerts startoval z třetího místa a nic se nezměnilo ani po rozjížďce. O zvrat se pokusil Koos de Ronde (NED) a zajel skvěle, jenže jeho mladičký krajan Bram Chardon měl po dvou kolech dostatečný náskok, aby mu stačilo jet na jistotu. Jel opatrně a bezchybnou jízdou si v pětadvaceti letech dojel pro vítězství.

Bram Chardon je synem nizozemské hvězdy IJsbranda Chardona. Jeho táta je pro něj velkým vzorem a idolem. Letos ho dokázala porazit ve finále Světového poháru, který je jednou z hlavním met pro každého vozataje. IJsbrand dojel čtvrtý.

Výsledky z Bordeaux jsou ZDE





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE