reklama 11B

Simovski v ústeckém Bukově. Objekt se mění v moderní jezdecký areál

ikonka

Jezdec Dušan Simovski se na základě pracovní nabídky přestěhoval v listopadu roku 2020 z Hořovic do jezdeckého areálu v Ústí nad Labem. V plánu je zde komplexní modernizace tohoto objektu a v budoucnu pak pořádání národních i mezinárodních závodů.
27.03.2021 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Podzim roku 2020 byl pro vás ve znamení změny vašeho působiště. Co stálo za tímto rozhodnutím? 
 
Cesta na Bukov byla díky pracovní nabídce rodiny Šusterových, pro které nyní pracuji. Z jihu, odkud pochazím, je to pomalu přes celou republiku, tedy cesta opravdu dlouhá.
 
Které stáje jste za svoji jezdeckou kariéru vystřídal?
 
Ani nevím, zda si vzpomenu. Uplný počátek začal u pana Vinklárka v Plačovicích, pak přes Apanači ve stejné vesnici, dále pak stáj Kopretina Dešná, kterou reprezentuji dodnes, stáje Romana Šafraty v Noskově, Petra Koštála u Ždáru nad Sázavou, nezapomenutelná léta v Bohuslavicích u Telče a teď poslední dvě sezony Hořovice u rodiny Opatrných. 
 
Jaké jsou základní parametry vašeho současného domovského areálu?
 
Stáj disponuje 23 pevnými boxy a k nim několik mobilních pro závody a jiné akce. Jsou zde dvě velká kolbiště, hala pro zimní přípravu, několik výběhů, pro jezdce pak vytápěné sedlovny, sušárna na věci a společenská místnost. 
 

ČTĚTE TAKÉ: Simovski: Zero Waste je strašpytel. Trvalo dlouho, než jsme se sehráli

 

Můžete prozradit něco o historii tohoto místa?
 
Areál byl původně Tatran Ústí, nejstarší ve městě s tradicí od roku 1948. V minulosti se zde pořádala kola Skokového poháru či kvalifikační kola KMK, Národního poháru či Styl šampionátu. Před pár lety stáje koupila firma Elektromotory-převodovky a snažíme se tu vybudovat moderní areál, který bude v budoucnu hostit národní i mezinárodní závody či předkola KMK nebo Českého skokového poháru.
 
Co je největší výhoda této stáje z vašeho osobního pohledu?
 
Největší plus jsou velká venkovní kolbiště, menší opracoviště 75 x 45 metrů a závodní 75 x 85 metrů. 
 
Kolik času zde trávíte? Jak vypadá váš běžný denní program?
 
Do stáje chodím krom něděle děnně. Jezdím většinou pět až sedm koní, které opracuji podle daného tréninkového plánu, odpoledne pak trénuji začátečníky u nás v klubu. 
 
Bez jaké části zázemí byste se nemohl s koňmi nikdy obejít?
 
Nezbytné jsou kvalita povrchu a hala. Povrch v Ústí je obrovským plus a hala, i přesto že není veliká, je pro zimní přípravu dostačující a nezbytnou součástí, bez níž si to už ani neumím představit.
 
Jsou plánovány v blízké budoucnosti nějaké změny či rekonstrukce?
 
Buduje se neustále. V plánu je kruhovka, kolotoč, dále úprava parkoviště pro auta na závody či nové výběhy.
 
Foto se svolením Dušana Simovski



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE