reklama 11D

Simovski při KMK na Ptýrově vyhrál s Little Lennoxem a Korlenisem T

ikonka

Úspěšný den zažil Dušan Simovski při Kritériích mladých koní v Ptýrově u Mnichova Hradiště. Podařilo se mu zvítězit jak s pětiletým Little Lennoxem, tak s šestiletým Korlenisem T. Vyhráli také svěřenci Petry Charvátové, Miloslava Příhody a dalších.
07.07.2021 23:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
V kategorii čtyřletých klisen vyhrála Renesmee po Quaid FRH z matky Noblesa po Pinocchio, kterou prezentovala Jana Žilinská. Od komisaře Vladimíra Hrušky obdržela 24,600 bodů. Shodné hodnocení 24,300 pak měli Casia WH se Zdeňkem Paličkou a Lidice sedlaná Denisou Vegrichtovou. 
 
S hodnocením 25,400 bodů nenašel přemožitele mezi čtyřletými hřebci a valachy Diarol s Miloslavem Příhodou. Tento oldenburský hřebec po Diaron z matky Stakklawita po Stakkatol měl na své soupeře výrazný náskok, neboť druhý Cool Wonder s Janem Chýlem obdrželi jen 24,600 bodů, stejně jako třetí Dárius-H sedlaný Josefem Lánským. 
 
Velmi spokojena musela být Petra Charvátová po soutěži pětiletých klisen, neboť vybojovala nejen třetí příčku s Copycat EBH Z, kterou Vladimír Hruška ohodnotil 24,500 body, ale také vedla vítězku Laomi W po Connect z matky Waomi po Pythagoras, jejíž známka byla rovných 25 bodů. O tři desetiny méně pak získala Lungile s Vladimírem Bláhou. 
 
Pětadvacet bodů měl také vítěz soutěže pětiletých hřebců a valachů Little Lennox s Dušanem Simovskim. Tento westfálský hřebec je po otci Lennox 1 z matky Vaida de Reve po Nabab de Reve. Se ztrátou dvou desetin za ním skončil Batman LB v sedle s Josefem Lánským. Třetí místo obsadil s 24,400 body Volis vedený Zdeňkem Hrnčířem. 
 
Vítězkou kategorie šestiletých klisen byla Ketty-H, v jejíž sedle byla Jana Vaníčková. Dcera Arista Z z matky Kanasta po Scyris získala 25,500 bodů. Z jejího úspěchu měl jistě radost i Jiří Hruška, který v této soutěži skončil třetí se Sevillou, jejíž známka byla 24,900. O desetinu bodu více obdržela druhá v pořadí JLB Finja s Jiřinou Bosákovou. 
 
V poslední soutěži určené pro šestileté hřebce a valachy padla nejvyšší známka dne 25,700 bodů. Získal ji Korlenis T, což je valach KWPN po George z matky Whitley po Phin Phin. Jeho majitel a jezdec Dušan Simovski tak mohl slavit dvojitý triumf. S 25,300 body skončil druhý Sindibad-H s Jaroslavem Šímou, třetí příčka patřila Quinovi-K. Ten s Jaroslavem Abíkem získal 25,200 bodů. 
 
Kritéria mladých koní pokračují ve středu 21. července v Suché u Litomyšle. V úterý 27. pak bude probíhat další kolo ve Zduchovicích.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE