reklama 11B

Při KMK v Opavě se dařilo potomkům Arista-Z. Nejvýše bodoval Houston

ikonka

Pondělí 14. června bylo v Opavě Kateřinkách ve znamení třetího kola Kritérií mladých koní v parkurovém skákání. Ve velmi dobrém světle se předváděli potomci Arista-Z. Nejvyšší známku dne však získal Houston VK Z s Veronikou Jelínkovou.
14.06.2021 18:09  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Kritéria mladých koní 2021 v parkurovém skákání pokračovala v pondělí 14. června na kolbišti v Opavě Kateřinkách. Oproti předešlým dvěma kolům startovní pole byla již volnější, a tak i komisař Jan Chýle měl více prostoru ke slovnímu hodnocení.
 
V kategorii čtyřletých klisen jej nejvíce zaujala Furtado 1 po Hickstead White z matky Forewer po Watergatte. Její hodnocení bylo 24,7 bodů, což bylo o čtyři desetiny více, než měly další dvě umístěné klisny Elvista s Jiřím Hruškou a Scarlet 14 v sedle s Janou Vaníčkovou.
 
Mezi čtyřletými hřebci a valachy zvítězil Dadi-Cellis po Diamant de Plaisir z matky Carisma po Cellestial prezentovaný Miroslavou Škanderovou. Jeho známka byla 25,3 bodů. Druhý Crezus Kahn van den Dries Z sedlaný Jaroslavem Šímou obdržel 24,9 bodů. Třetí příčka patřila Cortydorovi s Lucií Strnadlovou, jenž byl ohodnocen 24,7 body.
 
Soutěž pětiletých klisen vyhrála Goldvita pod Lenkou Kočí. Je po otci Aristo Z z matky Golden Hair po Converter. Jan Chýle ji ohodnotil 25,2 body. O tři desetiny méně získala Eowyn de Goedereede Z s Jiřím Hruškou, třetí byla Kasia 2 v sedle s Lucií Strnadlovou, která obdržela 24,6 bodů.
 
Vysoké hodnocení 25,6 body měl mezi pětiletými hřebci a valachy Houston VK Z po Heineken VK z matky Hollywood VK po Berlin s Veronikou Jelínkovou. Se známkou 25,2 pak skončil druhý Classic Balou vedení Miroslavou Škanderovou. Ta sedlala i třetího umístěného Quadise II, jehož hodnocení bylo 24,7 bodů. 
 
Kategorie šestiletých klisen dopadla nejlépe pro Evristu po Aristo Z z matky Eviemaimo po Cardento. Ve dvojici s Martinem Hruškou dosáhla na rovných 24 bodů. Druhá Ketty-H s Janou Vaníčkovou sice získala vysokou známku 25,5, jenže jedna chyba znamenala srážku dvou bodů, a tak skončila druhá. I v tomto případě jde o klisnu po Aristo Z, matkou je Kanasta-H po Scyris. Třetí pozici obsadila Baladeira B v sedle s Rostislavem Hlauškem.
 
V poslední kategorii šestiletých hřebců a valachů opět slavili domácí, neboť vítězem se stal Phenix van de Noordheuvel po Zambesi z matky Rosa van Het Schepershof po Baloubet du Rouet prezentovaný Jiřím Hruškou. Jan Chýle mu udělil 25,3 bodů, ale dva body se odečítaly za chybu. Jiří Hruška sedlal také druhého Pathagoras de Goedeede, jehož hodnocení bylo 24,9. I v tomto případě se však odečítaly dva body za shození jedné z překážek. Nejinak tomu bylo v případě JLB Nicarda s Liborem Bosákem, jehož známka před snížením byla 24,8.
 
Videa s vítěznými jízdami a komentářem Jana Chýleho připravujeme. Doplněno bude ještě během pondělního večera!
 
Foto: Josef Malinovský
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE