reklama 11D

Kritérium mladých koní 2021 zahájí v květnu se speciálními podmínkami

ikonka

Seriál Kritérium mladých koní 2021 zahájí ve středu 19. května na kolbišti Zemského hřebčince Písek, a to za mimořádných podmínek. Konat se může díky tomu, že jde o profesionální testaci mladých plemenných zvířat. Akci bude přenášet živě EquiTV.cz.
03.05.2021 20:36  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Kritérium mladých koní je v první řadě kontrola užitkovosti a dědičnosti dle dotačního titulu Ministerstva zemědělství České republiky. KMK 2021 vyhlašuje Asociace svazů chovatelů koní ČR pro plemenné knihy ČT, CS, MT, KKK, ČTK, ČSP a WP.
 
Letošní ročník seriálu poběží dle schválených Zásad KMK pro rok 2021. Účastníci jsou povinni dodržovat aktuální podmínky stanovené ohledně nákazové situace covid-19. Jezdec nemusí ochranu dýchacích cest používat v okamžiku, kdy sedí na koni. Pokud koně jezdí jeho majitel, musí prokazatelně podnikat v zemědělství, chovu koní, obchodu s koňmi nebo jezdeckým sportem, nebo být zaměstnaný jako chovatel či jezdec.
 
Ostatní jezdci a všichni ošetřovatelé musí mít s majitelem koně prokazatelně uzavřený pracovně právní vztah (DPP, DPČ, jezdec je živnostník – zemědělec nebo jezdec), jehož existenci mohou doložit při případné kontrole na místě předložením kopie odpovídajících dokladů.
 
Do areálu pořadatele kvalifikace KMK smějí vstoupit pouze osoby s platným certifikátem o provedení antigenního testu s negativním výsledkem, ne starším než 48 hodin, nebo osoby s platným dokladem o provedeném dvojím očkování nebo osoby po prodělání nemoci covid-19 ve lhůtě dle platných opatření státní správy. Osobám bez uvedených dokladů nebude přístup do areálu umožněn. 
 
Všichni funkcionáři a pomocný personál musí mít uzavřený pracovně právní vztah s pořadatelem a dodržují aktuálně platné podmínky pro testování ve firmách (testování domácími antigenními testy).
 
Do seznamu osob, které se mohou zúčastnit zmíněných výkonnostních zkoušek patří: jezdci na koních startujících v daný den v KMK, trenéři a ošetřovatelé startujících koní (ke každému koni vždy maximálně 1 ošetřovatel), dále pak majitel startujícího koně nebo jeho jeden zástupce. V neposlední řadě pak řidiči dopravních prostředků přepravujících koně na tuto kvalifikaci KMK a také funkcionáři a pomocný personál KMK či zaměstnanci pořadatele KMK. Poslední skupinu tvoří pracovníci zajišťující on-line přenos KMK ze společnosti Equinet s.r.o., resp. internetové televize EquiTV.cz. Jiným osobám bude zamezen přístup do areálu. Akce probíhají bez účasti diváků.
 
Všichni koně účastnící se testace musí splňovat veterinární podmínky pro svod koní stanovené Státní veterinární správou ČR pro rok 2021.
 
Zdroj: ASCHK ČR
Foto: Karel Rozboud
 
 
Kritéria mladých koní 2021 - termínová listina
DATUM
DISCIPLÍNA
MÍSTO
19. 05.
skoky
Písek
10. 06.
skoky
Hradištko
15. 06.
skoky
Opava
07. 07.
skoky
Ptýrov
21. 07.
skoky
Suchá
22. 07.
drezura
Písek
27. 07.
skoky
Zduchovice
12. 08. 
skoky
Písek
18. 08.
skoky
Nové zámky
21. 08.
drezura
Hradištko
03. - 05. 09.
skoky - FINÁLE
Písek
17. - 19. 09.
drezura - FINÁLE
Hradištko
17. - 19. 09.
všestrannost - FINÁLE
Borová

 

 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE