reklama 11C

Finále KMK v Hradištku: Nejvíce ocenění obdrželi koně Ilony Heyrovské

ikonka

V závěrečné části drezurních Kritérií mladých koní byli mezi šestiletými nejúspěšnější koně chovatelky Ilony Heyrovské. První tři příčky obsadily v Hradištku klisny Serena, First Love a Christina. Zvítězil i čtyřletý hřebec Butterfly.
20.09.2020 21:17  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

V Hradištku u Sadské vyvrcholil třetí zářijový víkend další ročník drezurních Kritérii mladých koní. Po prvním kole vedoucí oldenburský hřebec Butterfly 5 (Bernay /Sissy/Sandro Hit) v sedle s Terezou Hábovou si udržel nejlepší pozici i po kole druhém. Zvítězil se ziskem 81,300 % v kategorii pro čtyřleté hřebce a valachy. Druhý nejlepší byl český teplokrevník Quantastic (Sandro Classic/Quantastica/Quaterback), kterého sedlal Jan Zamec. Tomu patřilo hodnocení 78 % a třetí místo obsadil oldenburský valach Vihar (Millennium /Fudelga/Wynton), předváděný Vladimírem Bláhou. Tato dvojice nasbírala po dvou kolech 76,600 %. 
 
V samostatné kategorii startovaly čtyřleté klisny. Paris 15 (Sandro Classic/Paris/Prestige VDL) společně s Evou Jančaříkovou si také zajistila vítězství i po druhém kole s celkovým skóre 81,400 %. I další dvě pozice v této kategorii zůstaly zachovány. Druhé a třetí místo opět obsadila Petra Miki Civišová s klisnami Amore Millefiori (Millennium /Amore Argentina/Quaterback) a Fiable (Franziskus /Sinfonie/Sir Donnerhall I), které po dvou kolech získaly 80,300 % a 76 %. 
 
V kategorii pětiletých koní se po druhém finálovém kole do čela dostal hanoverský valach Furst William (Fürst Wilhelm /Wyana/Weltmeyer), kterého sedlala Magda Škardová. Zapsal výsledek 78,700 %. Po prvním kole vedoucí Vivaldi 1 (Lantino /MEKKA Terea/Phill), ježděný Karolínou Šimáčkovou, nakonec dosáhl na místo druhé, když získal 76,900 %. Na konečné třetí místo se zařadil valach Templehüter (Totilas /First Love SN/Fürst Grandios) s hodnocením 75,650 %. Tohoto valacha předvedla v drezurním obdélníku Xenia Belaia. 
 
V závěrečné kategorii šestiletých koní si i po druhém kole nejlépe vedla oldenburská klisna Serena 2 (Sissy/Sandro Hit), sestra vítězného hřebce Butterfly z matky Sissy, s níž se představila v letošní sezóně velmi úspěšná Tereza Hábová. Tato klisna obdržela po dvou kolech 81 %, čím si zajistila vítězství, které bylo už třetí v řadě. Serena 2 totiž zvítězila už mezi čtyřletými a pětiletými koňmi. Klisna First Love 1 (Fürstenball /Desirée 1/Londonderry) se Sabinou Brettovou brala konečné druhé místo, když obdržela 76,800 %. A Sabině Brettové zároveň patřilo i místo třetí s Christinou (Christ /Ermitage/Florion) a s hodnocením 74,700 %. 
 

Kompletní výsledky z KMK naleznete ZDE

 

Foto Archiv Terezy Hábové




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE