reklama 11A

Pražský lev Niels Bruynseels prvním postupujícím do Super GP v Praze

ikonka

Série Global Champions má za sebou první kolo, které se konalo v katarském Dauhá. Vítězem Grand Prix LGCT se stal Belgičan Niels Bruynseels, jenž v týmových soutěžích GCL reprezentuje Prague Lions. Vybojoval tak postup do Super Grand Prix v Praze.
06.03.2021 19:42  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

 
Sedm dvojic z celkových čtyřiatřiceti překonalo základní parkur Grand Prix Longines Global Champions v Dauhá s výškou překážek do 160 centimetrů bez trestných bodů a postoupilo tak do rozeskakování. 
 
Naopak devět dvojic se nepodívalo do cíle velmi náročného kurzu. Mezi nimi byla i doposud skvělá Anna Kellnerová s třináctiletou klisnou Catch Me If You Can OLD. Na překonala bez penalizace dvě těžké soutěže GCL, ale v Grand Prix po chybně na úvodním skoku trojkombinace došlo mezi jezdkyní a klisnou k nesouhře před odskokem na zeď s velkým průzorem ve spodní části. Anna Kellnerová se následně rozhodla pokračování vzdát. 
 

PSALI JSME: Prague Lions v Dauhá nakonec sedmí. Kellnerová i Bruynseels bezchybní

 
Čtyři účastníci zopakovali bezchybný výkon i na zkráceném parkuru. Jediným, kdo pokořil hranici 40 sekund, byl belgický jezdec Niels Bruynseels s dvanáctiletým valachem Delux van T & L. Zaslouženě tak zvítězil a kromě toho, že si připsal na svůj účet 123.750 eur, tak získal pomyslnou zlatou vstupenku do Super Grand Prix, která se uskuteční v rámci galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Ta celou sérii uzavře ve dnech 18. až 21. listopadu v pražské O2 areně.
 
Šestnáctikolová túra bude pokračovat po Dauhá až v druhé polovině května, a to ve španělském Madridu. Dalšími zastávkami jsou Ramatuelle / Saint Tropez, Cannes, Stockholm, Paříž, Monako, Berlín, Londýn, Valkenswaard, Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a Praha. 
 
Foto: LGCT / Stefano Grasso
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE