reklama 11B

Secretariat versus další legendy. Chystá se virtuální Kentucky Derby

ikonka

Jsou dnešní dostihoví šampioni třídovější než jejich slavní předchůdci? Alespoň jednu variantu odpovědi na odvěkou otázku dostihové historie nabídne v sobotu televizní stanice NBC, která odvysílá virtuální měření sil držitelů americké trojkoruny.
27.04.2020 11:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
Ačkoli se ve skutečnosti nikdy neběžela, virtuální verze Velké národní slavila před třemi týdny velký úspěch a díky vysokému sázkovému obratu přinesla 2,6 milionu liber na zdravotnické charitativní projekty a boj s onemocněním Covid-19. Celkem se na počítačem vygenerované vítězství Potters Cornera dívalo 4,8 milionu lidí.
 
V sobotu se úspěšný koncept pokusí zopakovat ve Spojených státech, kde televize NBC odvysílá virtuální Kentucky Derby. Skutečný vrchol sezony v Churchill Downs, 146. ročník slavného dostihu, byl kvůli pandemii přesunut na 5. září.
 
Koncept projektu musel být oproti britskému vzoru lehce pozměněn, neboť internetové sázení je ve státě Kentucky zakázáno. Proběhne tak pouze tipování fanoušků spojené se soutěží, která bude součástí dobročinné Kentucky Derby party. Cílem bude vybrat 2 miliony dolarů ve prospěch zdravotnických složek bojujících s Covidem-19.
 

Video: V Chuchli by se již brzy opět mohly běhat dostihy. Renovace pokračuje

 
Virtuální Kentucky Derby nebude simulovat letošní ročník, nýbrž je koncipováno jako dostih legend. Zúčastní se třináct vítězů trojkorny včetně Secretariata, Seattle Slewa, War Admirala nebo American Pharoaha. Fanoušci si budou moci vybírat svého vítěze od čtvrtku 30. dubna na oficiálním webu Kentucky Derby.
 
"Naši fanoušci budou unešeni realistickým zpracováním virtuálního vítěze a díky tomu budeme moci stejně jako každý rok diskutovat, kdo zvítězí. Očekávání, který z trojkorunových vítězů se stane největším šampionem, budou nemalá. Především jsme ale hrdí na to, že tuto platformu můžeme využít pro dobro věci a shromáždit peníze pro zdravotnické iniciativy," uvedl v tiskové zprávě prezident Churchill Downs Kevin Flanery. Samotné závodiště předem ohlásilo příspěvek do sbírky ve výši 1 milionu dolarů.
 

Připomeňte si držitele americké trojkoruny prostřednictvím záznamů jejich dostihů.

 

Sir Barton (1919)

 
 
 

Gallant Fox (1930)

 
 
 

Omaha (1935)

 
 
 

War Admiral (1937)

 
 
 

Whirlaway (1941)

 
 
 

Count Fleet (1943)

 
 
 

Assault (1946)

 
 
 

Citation (1948)

 
 
 

Secretariat (1973)

 
 
 

Seattle Slew (1977)

 
 
 

Affirmed (1978)

 
 
 

American Pharoah (2015)

 
 
 

Justify (2018)

 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE