reklama 11C

Potvrzeno: Francie uzavře dostihy cizincům, zatím do konce května

ikonka

Francie patřila v posledních sezonách k častým cílům velkých stájí v tuzemsku. To se kvůli pandemii onemocnění Covid-19 minimálně dočasně změní. První tři týdny bude tamní dostihový provoz uzavřen zahraničním koním a jezdcům, další vývoj je otevřený.
23.04.2020 09:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D
Zatím posledním koněm v českém tréninku, který startoval ve Francii, je sedmiletý ryzák Nimo. Svěřenec Jiřího Michala doběhl 11. března jedenáctý v classe 3 na 1100 metrů v Le-Croise-Laroche.
 
Jak ve středu večer potvrdil France Galop, Nimo ještě nějaký čas nebude mít nástupce. Francouzský dostihový provoz nadále usiluje o obnovení za zavřenými dveřmi od 11. května, ale koně a jezdci registrovaní mimo Francii se nebudou moci zúčastnit minimálně do konce května. Důvodem je nutné omezení zdravotních rizik kvůli opatřením proti šíření onemocnění Covid-19.
 
Plán, který má podle francouzské autority předběžnou podporu úřadů, počítá s maximálním omezením lidí přítomných na závodištích. Až do odvolání budou mít přístup na dostihy pouze trenér, jezdec a jeden ošetřovatel na každého koně.
 

Psali jsme: Zavřená Francie? Hlavní je, aby začala sezona v Česku, říká Luka

 
Upravená termínová listina bude zohledňovat i fakt, že ne všechna závodiště mají potřebné zázemí, aby vyhověly přísným restrikcím. Podrobnosti budou zveřejněny v příštích dnech.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


Štítky: dostihyFrancie
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE