reklama 11B

S medailistou ZJP ČJF 2018 Josefem Hroudou

ikonka

Loňský ročník Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace byl pro něj vydařený a napínavý až do úplného konce. Řeč je o tradičním účastníkovi soutěží spřežení Josefu Hroudovi, kterého bylo možné vidět na startu s dvojspřežím i čtyřspřežím…
04.01.2019 19:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jak vzpomínáte na předešlý ročník Zimního jezdeckého poháru 2018? Byl v něčem pro vás jiný?

Loňský ročník jsem absolvoval s párou a čtyřkou a byl pro nás vydařený. Ve čtyřkách jsme obhájili druhé místo po napínavém finále.

 

Jak jako jezdec oceňujete, že jsou v České republice tyto halové závody?

Indoor závody jsou na vzestupu v celé Evropě, a je to dobře. Jsou přístupné i jezdcům, kteří nemají možnost jezdit kompletní závody (tj. včetně drezury a parkuru) a zaručují férový výsledek a možnost si zabojovat o umístění.

 

Jak se vám líbí systém střídání skokových a vozatajských závodů? Máte čas sledovat dění v jiných disciplínách – třeba přes zimu zmíněné parkurové soutěže?

Kombinace dvou disciplín je ideální pro diváka, který si najde to, co se mu líbí.

 

Jaká byla motivace k vaší účasti v loňském seriálu?

Motivuje nás závodit v dobré konkurenci i to, že závody jsou rychle a spravedlivé.

 

Podařilo se pak stejně úspěšně navázat na venkovní sezonu?

Tentokrát jsem ve venkovní sezóně nestartoval, připravuji mladé koně.

 

V roce 2019 se bude konat Jezdecký festival spojený s finálovým závodem Zimního jezdeckého poháru nově v Královicích u Slaného. Jak tuto změnu vnímáte? Litujete, že již nebude probíhat v netradičních prostorách lysolabského výstaviště, nebo naopak vítáte to, že se bude soutěžit v jezdeckém areálu?

Na Královice mám dobré vzpomínky, vyhrál jsem zde se čtyřkou a těším se tam znovu... Uvidíme, kolik přijde diváků oproti Lysé nad Labem.

 

Počítáte s pravidelnou účastí v Zimním jezdeckém poháru i v sezoně 2019? Máte již plán přesnější plány i na venkovní sezonu 2019?

Chtěl bych absolvovat všechna kola zimního poháru. Na léto se těším, pojedu kvalifikaci na MS v Drebkau.

 

Berete Zimní jezdecký pohár více jako přípravu na venkovní sezonu, nebo tento seriál již patří mezi sportovně významnou součást jezdeckého kalendáře?

Zimní pohárové závody jsou především zpestřením mimosezony a beru je jako motivaci v mrtvém období a částečně jako přípravu.

 

Podle čeho se rozhodujete, kterých závodů se zúčastníte? Jak byste seřadil dle důležitosti: zázemí areálu, povrch kolbiště, kvalita organizace, stavitel kurzů, počasí, vzdálenost od vaší domovské stáje?

Nerozděluji závody na lepší a horší. Jezdím podle času a koní. Nejraději bych jel všechna kola.

 

Hraje roli i skutečnost, že jsou závody součástí nějakého seriálu, nebo to pro vás není rozhodující?

Finále je velkou motivací a má atmosféru, takže seriál oceňuji.

 

Již tušíte, s kterými koňmi bychom vás mohli při Zimním jezdeckém poháru vidět?

Startovat budu tradičně se svými lipicány, jako vloni.

 

Jak se budete připravovat na první závody 2019? Účastníte se i nějakých soustředění, nebo trénujete pouze v domovských podmínkách?

Trénuji pouze doma.

 

Máte nějaká doporučení pro pořadatele Zimního jezdeckého poháru, na co by v přípravách neměli určitě zapomenout, příp. co by pro vás byla vítaná změna?

Myslím, že seriál má kvalitu, jen bych doporučil pořadateli, aby věnoval více pozornosti závěrečnému finálovému ceremoniálu. Lepší výběr poháru a cen. Myslím, že by si první tři zasloužili i finanční odměny hodné finále seriálu. To je hodně diskutované mezi jezdci a myslím si, že je to škoda. Seriál dělají nakonec jezdci pouze na vlastní náklady. Ale bez jezdců to nepůjde.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE