reklama 11C

S medailistou ZJP ČJF 2018 Dominikem Brumovským

ikonka

Pravidelným účastníkem loňského seriálu Zimního jezdeckého poháru ve spřežení byl Dominik Brumovský. Tomu se navíc při jednotlivých kolech dařilo a v závěru se mohl radovat z vítězství v jednospřeží. Jak na loňský seriál vzpomíná?
31.12.2018 10:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jak vzpomínáte na předešlý ročník Zimního jezdeckého poháru 2018? Byl pro vás v něčem jiný? 

Na předešlý ročník vzpomínám určitě kladně, jelikož se nám dařilo skoro v každém kvalifikačním závodě, a tím pádem jsme vyhráli celý zimní jezdecký pohár.

 

Jak jako jezdec oceňujete, že jsou v České republice tyto halové závody?

Jako reprezentant vozatajských soutěží tyto halové závody vítám, je to takové zpestření zimního období.

 

Jak se vám líbí systém střídání skokových a vozatajských závodů? Máte čas sledovat dění v jiných disciplínách?

Je to zajímavé složení, pořadatelům Zimního jezdeckého poháru se určitě povedlo vymyslet a skloubit tato dvě sportovní odvětví tak, aby byla zajímavá jak pro jezdce, tak i pro diváky. Bohužel příprava na tyto závody je docela náročná, takže toho času na sledování jiných soutěží moc nezbývá…

 

Jaká byla motivace k vaší účasti v loňském seriálu?

V ročníku 2017 jsme se celkově umístili na pěkném třetím místě, naší motivací bylo posunout se dál a lépe se umístit.

 

Podařilo se pak stejně úspěšně navázat na venkovní sezonu?

Většiny venkovních závodů jsme se nezúčastnili a ty, které jsme absolvovali, dopadly úspěšně.

 

V roce 2019 se bude konat Jezdecký festival spojený s finálovým závodem Zimního jezdeckého poháru nově v Královicích u Slaného. Jak tuto změnu vnímáte? Litujete, že již nebude probíhat v netradičních prostorách lysolabského výstaviště, nebo naopak vítáte to, že se bude soutěžit v jezdeckém areálu?

Na výstavišti v Lysé nad Labem byla díky velkému počtu diváků perfektní atmosféra, akorát prostory na opracování koní byly poněkud stísněné. V Královicích jsme již startovali v loňském ročníku a byli jsme nadšeni krásou a velikostí tohoto jezdeckého areálu, takže se určitě těšíme na finálovou účast (pokud se tam dostaneme).

 

Počítáte s pravidelnou účastí v Zimním jezdeckém poháru i v sezoně 2019? Máte již plán přesnější plány i na venkovní sezonu 2019?

Pokud bude celý náš tým zdravý a v pořádku, tak určitě plánujeme pravidelnou účast na všech vypsaných závodech Zimního jezdeckého poháru. Prozatím nic neplánuji, nechávám tomu volný průběh.

 

Berete Zimní jezdecký pohár více jako přípravu na venkovní sezonu, nebo tento seriál již patří mezi sportovně významné části jezdeckého kalendáře?

 Ano, je pro nás významnou součástí jezdeckého kalendáře.

 

Podle čeho se rozhodujete, kterých závodů se zúčastníte? Jak byste seřadil dle důležitosti: zázemí areálu, povrch kolbiště, kvalita organizace, stavitel kurzů, počasí, vzdálenost od vaší domovské stáje?

Žádné z těchto kritérií není pro nás překážkou, snažíme se účastnit každých závodů.

 

Hraje roli i skutečnost, že jsou závody součástí nějakého seriálu, nebo to pro vás není rozhodující?

Tahle skutečnost není pro nás rozhodující.

 

Již tušíte, s kterými koňmi bychom vás mohli při Zimním jezdeckém poháru vidět?

To víme úplně přesně, bude to náš loňský vítěz Lotrando 3.

 

Jak se budete připravovat na první závody 2019? Účastníte se i nějakých soustředění, nebo trénujete pouze v domovských podmínkách? 

Trénujeme v domácím prostředí a podmínkách.

 

Je vaším cílem obhájit seriálové vítězství z roku 2018?

 Budeme se snažit být úspěšní jako v loňském roce. Ale vše ukáže čas...

 

Máte nějaká doporučení pro pořadatele Zimního jezdeckého poháru, na co by v přípravách neměli určitě zapomenout, příp. co by pro vás byla vítaná změna?

Nemám žádné doporučení. Myslím si, že pohár je připraven a organizován správnými lidmi na svém místě. Uvítal bych, kdyby těchto závodů bylo více, ale ještě více bych uvítal zdůraznění jména přísedícího, který má rovněž velkou zásluhu na výsledku celého spřežení.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE