reklama 11A

Queen Of Beaufay ve stopách Leo Gali? Vítězka derby míří do Merana

ikonka

Klisnám určené Premio EBF Terme di Merano na 2200 metrů je z pohledu českých stájí jedním z nejpopulárnějších blacktype dostihů. V minulosti ho vyhrála Leo Gali, na kýžený status blacktype zde dosáhly i Najinska a Imsexyandiknowit.
05.08.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Debut Queen Of Beaufay na evropské blacktype scéně by se mohl odehrát v listed Premio EBF Terme di Merano, které se poběží v pondělí 15. srpna v Meranu. Derby-vítězka stáje Pegas je jednou z devíti klisen v českém tréninku na přihláškách.

Trenér Dalibor Török v nedávném podcastu EquiRadia avizoval, že hlavním cílem Queen Of Beaufay pro zbytek sezony je zisk statusu blacktype koně. "Ve hře jsou starty ve Francii, Itálii nebo Německu. Dáme ji na přihlášky a pak posoudíme podle konkurence a podmínek, jestli se tam vydat nebo ne," řekl trenér ze Zhoře u Jihlavy.

Kromě Queen Of Beaufay předběžně směřují do meranského listed Zaracampa, Giannah, Achird, Sparkle Shout, Dakota či Wellunca.

 

Čtěte také: Demolice v Clairefontaine. Memento Mori triumfoval stylem start-cíl

 

2200 metrů dlouhé Premio EBF Terme di Merano je tradičně oblíbeným cílem českých trenérů. Za posledních dvanáct let se ho tuzemské klisny zúčastnily hned šestnáctkrát a tři z nich získaly status blacktype.

Jako první zkusily v roce 2009 štěstí vítězka Oaks Rabbit Zamindar a Princess Of Gracie, které obsadily osmou a třináctou příčku. Už o rok později doběhla zimní královna Linda v sedle s Cristianem Demurem pátá.

Nejúspěšnější bilanci má v Premio EBF Terme di Merano výborná Leo Gali, která po třetím a pátém místě v péči Václava Luky zvítězila v roce 2013 už jako svěřenkyně Zdena Koplíka. Klisnu stáje DAR odjezdil Tomáš Lukášek, který kontroloval lehký triumf o 2 1/4 délky. Stejný tým dosáhl v roce 2014 ještě na druhé místo s klasickou vítězkou Najinskou.

Třetí českou účastnicí, která se díky výsledku mezi nejlepšími třemi dočkala statusu blacktype, byla v roce 2020 Imsexyandiknowit. I svěřenkyni Ludvíka Harise ze stáje Ginger’s Racing odjezdil při jejím třetím místě shodou okolností Tomáš Lukášek.

Tabulová umístění vybojovaly ještě Saša, Lady Roseburg a Storm de Nuit.

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE