reklama 11B

Demolice v Clairefontaine. Memento Mori triumfoval stylem start-cíl

ikonka

Spolehlivý Memento Mori potvrdil pozici nejlepšího tříletka ve stáji Václava Luky mladšího. Na Francii specializovaný valach stáje BoKaBau se v Clairefontaine vyčlenil z řad nezvítězivších, a to start-cíl pod rukama žokeje Thea Bachelota.
03.08.2022 17:22  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Už nejméně třikrát v letošní sezoně sahal tříletý Memento Mori ze stáje BoKaBau s.r.o. po vítězství ve Francii. Ve středu odpoledne se talentovaný valach konečně dočkal, a to stylem start-cíl.

V Clairefontaine splnil roli horkého favorita dostihu nezvítězivších Prix Kalamoun (1600 m, 22 000 eur) a postaral se o druhý letošní francouzský úspěch trenéra Václava Luky mladšího. V sedle byl Theo Bachelot, který triumfoval na bošovickém koni poprvé za více než tři roky.

Vítězství, které bylo dlouho na spadnutí, se zrodilo po suverénním výkonu. Bachelot poslal hnědáka na špici a do oblouku nabíhal s dvoudélkovým náskokem.

 

Čtěte také: Borec, řekl Dettori o Ponntosovi. Český šampion se teď vrátí do Paříže

 

V cílové rovině se opřel o vnější bariéru a pohodlně odešel od soupeřů. Pod rukama nadělil druhému Warm Breeze 3 1/2 délky a zvítězil v čase 1:37,40.

Kůň pojmenovaný podle videoklipu Daniela Landy zahájil kariéru v únoru a při všech šesti francouzských startech se dokázal umístit na dotované pozici. Sumou vyběhaných dotací se přehoupl v přepočtu přes 700 tisíc korun.

Podle majitele Bohumila Boška je dlouhodobým cílem zisk statusu blacktype. "Všechno konzultuji s trenérem, ale určitě o podobných cílech sníme. Podle mého názoru má Memento Mori potenciál uspět v grupě 3. V práci je flegmatický, ale do dostihů dává obrovské srdce a má neskutečnou čtyřstovku," řekl Bošek v nedávném rozhovoru pro Jezdci.cz.

Umístění ve Vittelu

Druhým zástupcem Václava Luky v Clairefontaine byla tříletá debutantka Lacefull v Prix Roseliere (2400 m, 22 000 eur). Klisna majitele Viktora Tymošenka se pohybovala kolem třetí pozice, Eddy Hardouin s ní ale v oblouku rozdal řadu délek a dcera Sea The Stars nakonec finišovala osmá, necelých patnáct délek od vítěze.

Ve Vittelu se již podruhé představil červnový vítěz z Pardubic Ras El Hanout v majetku Francise Fuchse. Jan Faltejsek se na svěřenci své manželky Alžběty pohyboval v proutěných překážkách čtyřletých Prix General Lasalle (3800 m, 22 000 eur) pohyboval na zadních pozicích. Ještě v posledním oblouku držel kontakt, ale po překonání poslední překážky mu čtveřice soupeřů odskočila a Ras El Hanout bral dotovanou pátou příčku.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE