reklama 11A

Necelé dvě délky od vítěze: Ponntos bere páté místo v Goodwoodu

ikonka

První česká účast v historii mítinku Glorious Goodwood se povedla. Šampion sprinterů Ponntos si v pátek připsal jeden ze svých životních výsledků, když v těsném doběhu grupy 2 King George Qatar Stakes uhájil pod Frankiem Dettorim páté místo.
29.07.2022 17:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

Dotovanou pátou příčku vybojoval šampion sprinterů Ponntos ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové v britské grupě 2 King George Qatar Stakes (1000 m, 300 000 liber). Svěřence trenéra Miroslava Nieslanika odjezdil v hlavním dostihu čtvrtého dne Glorious Goodwoodu žokej Frankie Dettori.

Sázkový kurz prvního českého zástupce v historii slavného letního mítinku klesl těsně před startem až na hodnotu 6:1, což z Ponntose dělalo čtvrtou šanci dostihu. Podobně jako před měsícem a půl v Ascotu měl opět nejrychlejší startovní reakci a ze startovního boxu 6 se bleskurychle přesunul na špici. Na rychlé až pevné dráze si vypracoval náskok několika délek a bylo znát, že mu klesající profil dráhy vyhovuje výrazně lépe než ascotské stoupání.

 

Psali jsme: V Goodwoodu o Ponntose hodně stáli, dráha by mu mohla sedět, říká Nieslanik

 

Furlong před cílem byl Ponntos dostižen útočícími soupeři, ale v těsném doběhu uhájil tabulové umístění. V čase 0:56,46 zvítězil šestiletý Khaadem s Ryanem Moorem, který po dubnovém vítězství v grupě 3 Betfair Palace House Stakes směřoval do King's Stand Stakes, kde ale hned na startu ztratil jezdce.

Ve stínidlech běžící valach trenéra Charlese Hillse o krk udolal favorita Raasela. Ponntos na něj ztrácel 1 3/4 délky a pouze půl délky a krátká hlava mu chyběly na třetí příčku.

Za páté místo inkasuje tušimická stáj 8070 liber. Pro Ponntose je to po letošním vítězství v pařížské grupě 3 Prix de Saint-Georges a loňském čtvrtém místě v italském listed Premio Certosa třetí dotovaný výsledek kariéry na blacktype scéně.

Ilustrační foto: Goodwood racecourse




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE