reklama 11B

Příhoda a Tměj zajistili Zlatým lvům triumf v Zimní lize. Uspěl také Sojka

ikonka

První ročník Zimní jezdecké ligy vyhráli Zlatí lvi, které v Královicích při finále reprezentovali Jiří Tměj s Miloslavem Příhodou. Ten byl doslova krůček od triumfu v Big Tour jednotlivců, v níž se nakonec více radoval domácí jezdec Lukáš Sojka.
23.03.2024 22:09  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Lenka Šilhová a Tereza Huňová, Equiframe  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Zimní jezdecký pohár 2024 v parkurovém skákání vyvrcholil v Královicích u Slaného v sobotu 23. března. První finálovou soutěží byla Small Tour na parkuru stupně L** s překážkami do 120 centimetrů. Dílčí prvenství ukořistil německý jezdec Marco Nagel s Melodií. Na dalších dvou příčkách skončily Klára Smékalová na valachovi Ludwigs Triumph a Adriana Čopová s valachem Fanta Vier 6. Ani jedna z jezdkyň ovšem nebodovala v kvalifikační části seriálu, a tak obě zůstaly bez bodů i ve finále. 
 
Nejvyšší příděl sedmnácti bodů zbyl na Adélu Dvoranovou ve dvojici s klisnou Balantýnkou, která díky tomu vyhrála s dvaceti sedmi body celý seriál. Na dalších finálových příčkách skončily Kristýna Poštová a Adriana Dlabalová. Posunuly se tak v konečném účtování na druhý a čtvrtý řádek tabulky jezdců. Ten třetí patřil Tomášovi Hůlkovi, jenž ve finále bral za osmou pozici s klisnou Galexy třináct bodů a celkem jich měl třiadvacet. To je o bod méně, než nasbírala Kristýna Poštová. 
 
V posledním kole Zimní jezdecké ligy předvedli velmi solidní výkony Šedí vlci – Jan Studnička na klisně Miratina TH a Lukáš Sojka s valachem Zacharias Altstream. S jednou chybou skončili druzí za bezchybnými Zlatými lvy reprezentovanými Jiřím Tmějem s valachem Cavito a Miloslavem Příhodou na klisně Connie 7. Soutěž uzavírali z poslední startovní pozice Oranžoví tygři, respektive Adéla Potluková a Petra Tvrdíková. Ačkoliv tyto dvě jezdkyně dokázaly se svými koňskými svěřenci při minulém mítinku v Královicích vyhrát, tentokrát chybovaly a musely se spokojit s dílčím třetím místem. To jim v důsledku zajistilo pomyslné stříbro v prvním ročníku této zimní série parkurových družstev. 
 
Do rozeskakování hlavní soutěže na stupni obtížnosti S**, kdy překážky dosahují 130 centimetrů, postoupily tři dvojice a shodou okolností se jednalo o jezdce bojující o přední umístění v Big Tour Zimního jezdeckého poháru. Jan Studnička s valachem Leporsche TH na zkráceném kurzu jednou chyboval, stejně jako Miloslav Příhoda na klisně Connie 7. Jeho čas byl ovšem o něco rychlejší, a tak skončil druhý za Lukášem Sojkou v sedle valacha Zacharias Altstream. Ten jako jediný dokázal zopakovat čistou jízdu. K dosavadním jedenácti bodům přidal dalších dvacet a vyhrál velkou túru seriálu jednotlivců. Příhoda se Studničkou měli jen o bod méně a o jejich pořadí rozhodl finálový výsledek. Miloslav Příhoda tedy skončil druhý a Jan Studnička třetí.
 
„Parkur byl výborný a mě se jezdil velmi dobře. Určitě jsem nejel na jistotu, protože kdyby nakonec přišla chyba, tak je vše špatně. Proto se muselo pořád trochu tlačit na pilu. Já jel stále podle plánu, který jsem si stanovil hned na začátku. Jsem moc rád, že to vyšlo a konečně se mi na domácí půdě podařilo vyhrát Zimní jezdecký pohár,“ zmínil v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz Lukáš Sojka. Dodal však, že rozhodně výhodu domácí haly při svém výkonu nevnímal.
 
Finálový mítink Zimního jezdeckého poháru pokračuje v Královicích u Slaného i v neděli, kdy se o poslední body do seriálových žebříčků utkají vozatajové. První soutěž startuje v 9:00 hodin dopoledne. Podrobnosti zájemci najdou na adrese www.jezdeckypohar.cz.
 
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru
Foto: Lenka Šilhová a Tereza Huňová, Equiframe
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE