reklama 11A

Vyhrají Zimní pohár 2024 Hlaváčková a Vlašic? Rozhodne finále v Královicích

ikonka

Jubilejní 10. ročník Zimního jezdeckého poháru míří do finále, které se uskuteční ve dnech 23. a 24. března v Královicích u Slaného. Parkurová i vozatajská část má dva velké favority – jsou jimi Klára Hlaváčková a Petr Vlašic.
20.03.2024 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský a Lenka Šilhová, Equiframe  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Téměř dva měsíce se každý víkend střídaly vozatajské a parkurové soutěže zařazené do Zimního jezdeckého poháru. Již podesáté se první jarní víkend obě disciplíny střednou na jednom místě v rámci velkého finále tohoto halového seriálu. Popáté se jeho dějištěm stane Královický dvůr nedaleko Slaného.
 
V malé i velké túře parkurového poháru vede Klára Hlaváčková, ale na předních příčkách obou úrovní je také Matouš Kořínek. Do celkového pořadí nižší kategorie by mohli promluvit také Daniel Pospěch, Tomáš Hůlka či Adéla Dvoranová, v té vyšší pak Kateřina Mestenhauserová, Jan Studnička, Lukáš Sojka a Miloslav Příhoda. „Finále je bodované oproti kvalifikačním soutěžím dvojnásobně – vítěz tak bere namísto deseti rovných dvacet bodů. Bodové příděly však mohou ovlivnit jezdci, kteří budou startovat pouze v rámci otevřených soutěží, jelikož body jsou přidělovány za umístění. Pro finalisty to znamená určitý tlak, pro diváky pak napínavou podívanou, jelikož průběh samotného finále může konečnými výsledky výrazně zamíchat,“ říká ředitel závodů Aleš Suchánek a dodává: „Celkové pořadí v seriálu určí součet dvou nejlépe bodovaných výsledků z kvalifikační části seriálu a finálového skóre.“
 
Trochu jiná situace je v Zimní jezdecké lize. Toto týmové klání halový seriál doplnilo nově v letošním roce a účastní se ho pět družstev. Ta mezi sebou mají po třech kolech jednobodové rozdíly, přičemž vedou Oranžoví tygři před Zlatými lvy, Šedými vlky, Černými pumami a Bílými liškami. „V případě ligy se do konečného pořadí započítávají všechna čtyři seriálová kola. Pokud poté nastane u některých účastníků rovnost bodů, rozhodne o vítězi a dalších v pořadí lepší umístění ve finále,“ upřesňuje Suchánek.
 
Nedělní program bude věnován vozatajským soutěžím. V kategorii jednospřeží sice po dvou vítězstvích v Hradištku a ve Slatiňanech vede Jiří Ziegler, ten však do Královic nedorazí, a tak největší šanci na triumf má loňská šampionka Kateřina Muchová. Pouhý jeden bod na ni ztrácí Lucie Kurková a v širším kruhu favoritů je ještě Milan Domes, jenž tradičně startuje ve všech pohárových soutěžích. Ve dvojspřeží je aktuálně druhý společně se Zdeňkem Jiráskem. Oba mají 17 bodů, tedy o jeden více než Petr Myslík a Martin Kastner. Naopak tři body ztrácí na lídra tabulky Petra Vlašice. 
 
Vlašic vede i královskou kategorii čtyřspřeží. Hlavními konkurenty mu budou Kateřina Sklenská a Milan Domes. Blízko k medailovým pozicím však mají i Jaroslav Jandl a Libor Kurka. „Pevně věříme, že i poslední mítink letošní halové sezony nabídne napínavou sportovní podívanou. Pro ty, kteří nebudou moci do Královic dorazit osobně, opět nabídneme z obou závodních dnů živý přenos prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz,“ dodal Aleš Suchánek. Podrobnosti zájemci najdou na stránkách www.jezdeckypohar.cz, kde jsou i kompletní žebříčky všech pohárových soutěží.
 
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru
 
 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE